Gymnasieelever prøver kræfter med arkitektfaget

Dato
13.04.2015
Kategori
Samarbejde og erhverv

Siden februar i år har et hold af 3-årsstuderende og undervisere fra bachelorprogrammet Finder Sted | Taking Place undervist en gruppe gymnasiestuderende fra tre københavnske gymnasier under projekttitlen INDBLIK. Formålet har været at høste erfaringer med, hvordan man underviser i arkitektur på gymnasieniveau og at give eleverne indblik i et studie, som de måske ellers aldrig havde tænkt på som en mulig fremtid. INDBLIK munder ud i en udstilling, der åbner lørdag den 18. april kl. 15.

1/26

Indblik i arkitektfaget
Som mange andre videregående uddannelser kommer nye arkitektstuderende ofte fra hjem, hvor forældre også selv har en længere uddannelse bag sig. I projektet INDBLIK samarbejder Finder sted | Taking Place med tre københavnske gymnasier, hvor mange af eleverne kommer med en anden baggrund og hvor det at vælge at blive arkitekt ikke nødvendigvis er oplagt.  

”Vi har arbejdet med elever fra gymnasier, hvorfra vi får forholdsvis få studerende. Gymnasieeleverne har som en del af projektet tegnet, bygget modeller, undret sig og fortalt os om det”.
Anne Romme
Programansvarlig for bachelorprogrammet Finder Sted

Vil styrke social mobilitet
KADK imødekommer med initiativer af denne type regeringens ønske om at skabe øget social mobilitet og bringe flere talenter i spil, fordi viden om KADK's uddannelser kommer ud til en bredere skare af potentielle ansøgere. Fra 2015 optager KADK’s uddannelser kun via Kvote 2, hvilket i højere grad giver mulighed for at vurdere de studerendes studiefokus og kunstneriske evner uanset baggrund. Det giver mulighed for at få alle talenter i spil og sikre variation i optaget til uddannelserne. 

Se et interview med en af eleverne og hør hendes oplevelse af INDBLIK

Støtte af Statens Kunstfond 
Projektet INDBLIK er støttet af Statens Kunstfond og er et samarbejde mellem bachelorprogrammet og Københavns Åbne Gymnasium, Gefion Gymnasium og Ørestadens Gymnasium.

Kom til udstillingsfernisering på INDBLIK
Projektet slutter af med en udstilling, som åbner lørdag den18. april kl. 15 i Vandflyverhangaren, Magretheholmsvej 2, 1432 København K.
Der er åben adgang for offentligheden.