Repost - hvad er det værd?

Dato
07.11.2017

På udstillingen 'Cirkulær økonomi i arkitektur og design' kan du bl.a. se projektet 'Repost - a sustainable activist plug-in practice proposal'. Bag projektet står fire studerende fra Designskolen, Ingrid Buffetaut Hummelshøj, Anne Katrine Hansen, Christian Ingholt Winther og Christoffer L. Stahlschmidt. Ved at sætte forskellige hverdagsgenstande til salg på Den Blå Avis har de undersøgt vores opfattelse af begrebet markedsværdi. 

Projektet undersøger mulighederne for at ændre menneskers opfattelse af hverdagsgenstandes værdi ved hjælp af en såkaldt ‘plug-in practice’, der kan sætte gang i en cirkulær tankegang, som på længere sigt kan nedbringe forbrug og gavne miljøet.

Projektet ’plugger ind’ i Danmarks største online annoncemarked, dba.dk. Ved at bede brugerne på sitet om at sætte værdi på forskellige brugte eller defekte hverdagsobjekter, undersøges objekternes umiddelbare markedsværdi. Dernæst skilles objekterne ad og samles på ny, før de igen introduceres på dba.dk, og brugerne får mulighed for at sætte værdi på objekterne i deres nye form og udtryk.

I hvilken form er en defekt induktionskogeplade mest værd? Som ”gammel ødelagt kogeplade”? Skilt ad og solgt som reservedele? Som motiv på en plakat? Eller sat sammen på ny som en kunstinstallation?

1/4
Hvad er en defekt kogeplade værd?
Er den mere værd, når den er skilt ad og sælges som reservedele?
Som motiv på en plakat?
Èller som en del af en kunstinstallation?

Projektet giver indsigt i aktuelle problemstillinger såsom masseproduktion og brug-og-smid-væk-kultur, og opfordrer samtidig folk til at genoverveje deres kriterier for, hvornår noget har værdi og til at se nye muligheder og funktioner i objekter, der umiddelbart fremstår værdiløse.