Idédeleren - fra barn til barn

Dato
16.10.2017

På udstillingen 'Cirkulær økonomi i arkitektur og design' kan du bl.a. se projektet 'Idédeleren'. Det er lavet af Tilia Hasselager, studerende på Industriel Design. Tilia har udtænkt et koncept, hvor børn i alderen 7-13 år arbejder aktivt med genbrug af ressourcer - og deler deres kreative ideer på tværs af skoler og landegrænser. 
Projektet handler om at give børn i alderen 7-13 år viden om bæredygtighed og en grundlæggende forståelse for ressourcer, i form af hverdagsprodukter: Hvordan kan man bruge og genbruge ressourcer på en bæredygtig måde?

Projektet drives af børnenes egne ideer, virkelyst og nysgerrighed: De kommer selv med kreative løsninger inden for emnet ’Bæredygtighed’, og ved at undersøge og afprøve forskellige materialer, får de en forståelse for materialernes egenskaber og muligheder.

Det kreative kredsløb - fra barn til barn

Alle de kreative ideer skal samles i små bøger, der bliver delt børnene imellem – på tværs af skoler og landegrænser - så børnene både bliver afsendere og modtagere af projekterne.

De kreative ideer samles i en bog, der deles på tværs af skoler og landegrænser
Børnene udforsker genbrug af materialer

'Idedeleren' kan indgå i en tværfaglig undervisning i skolen – der kan fx inddrages fysik, matematik og sprog, samt praktisk viden om miljø, materialer og produktion.