Internationale arkitekter gæster KADK

Dato
19.09.2019
Kategori
Samarbejde og erhverv

Dette efterår åbner Kunstakademiets Arkitektskole igen dørene for en række forelæsninger med internationale arkitekter. Temaet er ’The Art of Analysis’ og omdrejningspunktet for de fire forelæsninger i rækken er arkitekturanalysens samspil med det arkitektoniske værk.

Arkitekturen er en disciplin som traditionelt er stærkt knyttet til analysen – af fortiden, af stedet og af det enkelte værk. Dette års internationale forelæsningsrække, der er arrangeret af Institut for Bygningskunst og Kultur, kredser netop om analysen som tema.

Hvilken rolle spiller analysen når man skaber arkitektur? Hvilket forhold er der mellem det byggede værk og fortolkningen af det? Og hvilke potentialer, faldgruber og konflikter kan den arkitektoniske analyse medføre? Det er nogle af de spørgsmål, som efterårets fire forelæsere skal undersøge, dels i form af forelæsninger, dels i samtale med en faglig moderator.

Arkitekter med refleksiv praksis
Arkitekterne der skal udforske årets tematik har alle en både praktisk og teoretisk tilgang til arkitekturen – og så er de på vej frem i verden.  

”I år har vi – helt bevidst – valgt upcoming og knap så kendte arkitekter som har det til fælles, at de både laver projekter og formulerer sig om arkitektur – altså har en refleksiv, kritisk praksis,” siger adjunkt Martin Søberg, en af arrangørerne bag forelæsningsrækken. ”Vi er gået efter arkitekter, der virkelig har noget på hjerte, og som KADK på den måde er med til at introducere for et dansk publikum. Det er arkitekter med en stærk analytisk sans: De viser, hvordan et analytisk blik kan være frugtbart, såvel når arkitekter tegner nye projekter, og når de formulerer og diskuterer idéer om arkitekturens præmisser og grundlæggende spørgsmål.”

Forelæsningerne kan uden problemer ses enkeltvis, men afdækker forskellige aspekter af temaet - hold øje med kalenderen for mere information om de enkelte forelæsninger.

Der er åben adgang for alle.

26.9.: Eddie Blake (Sam Jacob Studio og Royal College of Art)
24.10.: Sarah Wigglesworth (Sarah Wigglesworth Architects)
14.11.: Francesca Torzo (Francesca Torzo Architetto og Bergen School of Architecture)
28.11.: Alexander Eisenschmidt (Studio Offshore og University of Illinois at Chicago)