Interview med institutleder Katrine Lotz fra Bygningskunst, By og Landskab

Dato
10.02.2014
Kategori
KADK Indblik

Fra studiestart 2014 er KADK organiseret i en ny struktur, der består af 7 nye institutter. Vi har interviewet de 7 institutledere, der står i front for de nye institutter på Arkitektskolen, Designskolen og Konservatorskolen. Katrine Lotz er institutleder for Bygningskunst, By og Landskab.

Institutleder Katrine Lotz

1. Hvad er det særlige ved jeres institut?
Vi arbejder med arkitektur og design som en del af byernes og landskabernes store skala – og dermed en afgørende del af samfundsudviklingen. Vores kandidater skal give forslag på fremtidens velfærdssamfund – i form af alt fra boliger, sygehuse og kulturbyggerier til byer og infrastruktur. Alt sammen i unikke arkitektfaglige kompetencer.

2. Hvad kendetegner de studerende på jeres institut?
De er nysgerrige og uforfærdede. De kan tænke analytisk og de kan slet ikke lade være med at tegne og visualisere deres tanker. De har lyst til at lære at tænke arkitektur som altafgørende for kvaliteten af de nære rum, af byens rum og af landskabernes rum. De er fulde af selvtillid og tro på, at de kan bidrage til at gøre verden til et bedre sted at være.

3. Hvilken rolle spiller jeres institut for dansk kunst og kultur?
Vores viden om hvordan man skaber smukke, relevante og oplevelsesrige rum i alle skalaer er afgørende for den kulturelle selvforståelse, vi som samfund møder verden med. Vi bidrager til høj kvalitet i fælleskaberne og den enkeltes livskvalitet i det offentlige rum – i bygninger, byer og landskaber.

4. Hvilket værk/produkt eller sted forbinder du med instituttet?
Fingerplanen fra 1949 fanger sin tids viden om byens enorme kompleksitet: grønne områder, befolkning, infrastruktur, bebyggelse - alt! Planen udgør en overskuelig, præcis og genkendelig figur, der peger fremad; dynamisk og alligevel fokuseret.