KADK flytter fra Kulturministeriet til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse

Dato
03.10.2011
Kategori
KADK Indblik

Danmarks nye statsminister præsenterede i dag mandag den 3. oktober 2011 sin regering med 23 ministre på Amalienborg. Mens navnene på de nye ministre og ministerier blev kendt, blev det også offentliggjort, at der sker nye fordelinger af ressortområder imellem ministerierne.

For Kulturministeriets område betyder det, at en række af de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner flytter fra Kulturministeriet til Ministerium for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse. Det betyder, at Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering flytter ministerium sammen med bl.a. Arkitektskolen Aarhus, Designskolen Kolding og IVA – Det Informationsvidenskabelige Akademi (tidl. Biblioteksskolen).

Dog ikke alle videregående kunstneriske uddannelser holder flyttedag. Statens Teaterskole, Filmskolen, Kunstakademiets Billedkunstskole samt musikkonservatorierne bliver i Kulturministeriet i den nye rokade.

Om skolernes nye ministerium
Ny videnskabsminister er Morten Østergaard. Og ministeriet skifter samtidig navn fra Ministerium for Videnskab, Teknologi og Udvikling til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse.
Læs mere på Statsministeriets hjemmeside: www.stm.dk