KADK lægger hus til Creative Business Cup

Dato
18.11.2015
Kategori
Samarbejde og erhverv

Den 16.-18. november lægger KADK hus til konkurrencen Creative Business Cup, hvor verdens stærkeste kreative entreprenører dyster på projekter foran en jury. 

I disse dage kan man møde kreative entreprenører fra mere end 55 lande, når man bevæger sig rundt på KADK's campus. KADK lægger hus til konkurrencen Creative Business Challenge, som er en del af Global Entrepreneurship Week. 

De mange håbefulde deltagere i Creative Business Cup skal præsentere deres projekter over for en jury der består af nogle af verdens mest succesfulde forretningsudviklere og videnskabsfolk. Med i juryen sidder bl.a. Christian Stadil, som tidligere har været medlem af Designskolens aftagerpanel. 

Formålet med Creative Business Cup er at udvikle og styrke forretningsforståelsen hos entreprenører i de kreative erhverv - arkitektur, design, film og video, forfattervirksomhed, presse og kommunikation, spilproduktion, kunst og kunsthåndværk, musik, mode, møbler og interiør, radio/tv og reklame -, fremme entreprenørskab i de kreative industrier og skabe rollemodeller, der kan inspirere og være forbilleder for kommende udøvere af disse erhverv. 

Vinderen af Creative Business Cup kåres onsdag den 18. november ved en ceremoni hvor bl.a. HKH Prins Joachim deltager. 

Fakta: De kreative erhverv i international vækst
Ifølge tal fra Erhvervsstyrelsen beskæftiger de kreative erhverv ca. 85.000 i såvel service som produktion og omsætter for ca. 200 mia. kr. om året. De kreative erhverv er væksterhverv med ca. 11,8 % af værditilvæksten i Danmark.