KADK politianmelder sag om underslæb

Dato
10.04.2015
Kategori
KADK Indblik

Før påske kunne ledelsen på KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering - orientere alle medarbejdere om, at en regnskabsmedarbejder er under mistanke for underslæb for 3,2 millioner kr. Efter en høringsperiode er den berørte medarbejder nu bortvist og politianmeldt. 

”Der er næppe nogen anden statsinstitution, som pt. er gået så grundigt efter i sømmene som vores. Ledelsen, Rigsrevisionen, eksterne revisorer mv. har gennemgået procedurer og systemer på KADK som led i fusionen af vores tre skoler. Det har været en enorm administrativ opgave og belastning, men vi er nu ved at være igennem - vi har helt nye økonomistyringssystemer tilpasset en ny faglig struktur, der skaber langt mere sikker økonomistyring, og som også skal gøre denne type kriminalitet noget nær umulig. Men det er grundlæggende svært at beskytte sig fuldstændig mod økonomisk kriminalitet. Så det er bestemt en ubehagelig overraskelse at skulle mistænke en medarbejder for at begå underslæb. Det er en sag, vi gerne ville have været foruden”, siger prorektor Svend Lawaetz.

Der er tale om en sag, hvor en enkeltstående medarbejders rolle i et formodet underslæb nu politiundersøges. Sagen har været i høring jf. statens personalejuridiske og forvaltningsretlige regler, og den berørte medarbejder er nu bortvist og politianmeldt.

”Det er klart, at vi har vurderet, at der var tale om en så kraftig mistanke, at vi har grebet til det drastiske skridt at politianmelde pågældende medarbejder” - prorektor Svend Lawaetz. ”Der er både er en personalesag og en politisag. Derfor kan vi ikke udtale os nærmere om den konkrete sag. Men vi vil gerne være åbne om, at sagen findes. Derfor har vi orienteret vores medarbejdere op til påske og vil gerne være så åbne, som vi har hjemmel til”.

Der er nu igangsat en intern undersøgelse sideløbende med politianmeldelsen.

Se indslag i TV2 Lorry om sagen og hør bl.a. om Senior Manager Ketil Clorius fra KPMG, der har specialiseret sig i underslæb.