KADK viser nyt design og arkitektur i Milano

Dato
28.03.2015
Kategori
Samarbejde og erhverv

Arkitekt- og designstuderende præsenterer studieprojekter og nyuddannede designere viser en stribe helt færdige design på verdens førende designmesse i Milano. 14. - 19. april 2015. Udstillingen viser 36 nyuddannede talenter og 45 studerendes arbejder i Milanos område for det nye og upcoming.

Med titlen NØW kan branche og publikum den 14. – 19. april møde et internationalt hold af 45 arkitekt- og designstuderende samt 36 nyuddannede designere, udvalgt til at repræsentere KADK på årets Milanomesse. I en udstilling, der strækker sig fra udendørs til indendørs, viser de bredt dansk bud på, hvad arkitektur, design, lys og møbler handler om i 2015. 

Officiel åbning: 15. april 2015 kl. 16.30.

Udendørs: møbler, arkitektonisk belysning og tekstil facade

Udendørs mødes publikum af studieprojekter udviklet specifikt til Milanomessen af 45 arkitekt- og designstuderende fra tre kandidatprogrammer på Institut for Bygningskunst og Design. Møbelstuderende har skabt individuelle siddemøbler i rattan, studerende fra Arkitektonisk Belysningsdesign viser storrums-lysarmaturer og studerende fra Spatial Design, Perception and Detail har stået for grafik og udstillingsdesign samt en massiv tekstil facade på 3 x 3 x 10 meter i samarbejde med Dorte Mandrup.

Indendørs: mode, computerspil, børneproteser og codesign

Indenfor inviterer KADK på 36 projekter udvalgt blandt de senere års nyuddannede designere i en række projekter, der alle er i produktion, prisbelønnet eller på anden vis har viser en skarp kant af Designskolens specialer. Her vises prisvidende dansk spildesign, proteser til børn og en rullestol, der kan monteres ski på - designet til den danske Sitski OL-atlet Ulrik Nyvold. Fleksibel LED-lys, nordisk production design, nye pengesedler og læringskampagner mod droneangreb. Der vises mode, som allerede ses i international handel, industriel design mod vandspild, og codesign, der skaber borgerinddragelse i udsatte sociale miljøer. 

”Vi oplever massiv international interesse, ikke mindst i Milano. Og hvad er bedre til at vise spændvidden i, hvad KADK er – og hvad de danske kunstneriske uddannelser kan - end vores studerende og nyuddannede kandidater? De arbejder alle med høj kvalitet med KADK’s tre vidensformer: praksis, kunst og videnskab. Det gør dem i stand til at arbejde med mere end nu-løsninger, men med løsninger, der forholder sig til brugere, til omgivelserne, til ressourcer og til fremtiden. Vi har 140 – 260 års unik historie på Designskolen og Arkitektskolen, men i Milano handler det om, hvad der rør sig på her og nu i uddannelserne, blandt vores nyuddannede, i vores erhvervssamarbejder og helt ude på studiebordene på KADK’s institutter”.
Lene Dammand Lund
Rektor
1/13
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015
Proces - Milano 2015

Se hvor dansk design trækker hen i de nyeste generationer, når eksperimentet, det innovative og konceptuelle får lov til at udfolde sig med erhvervsmæssig, kunstnerisk og videnskabelig sikkerhed.

Udstillingsinfo
NØW - udstilles fra 14. – 19. april 2014 i udstillingszonen Ventura Lambrate under Salone del Mobile i Milano. Officiel åbning for presse, venner og samarbejdspartnere: 15. april kl. 16.30.

Tak til

Kvadrat, 15. Junifonden, Henny og Johan Richters Legat, Dorte Mandrup, Arctic Paper, Keflico, Metsäwood, FAOD, SikaDesign samt Uddannelses- og Forskningsministeriet

Pressekontakt
Tine Kjølsen, Milano on-site, Fagleder, tkj@kadk.dk, +45 4170 1505
Mathilde Aggebo, Milano on-site, Institutleder, magg@kadk.dk, +45 4170 1588
Susanne Jøker Jensen, Milano on-site presse: sjj@kadk.dk, +45 4170 1980

 

KADK The School of Design - Præsentation af 36 nyuddanende