KADK-studerende deltager i moderniseringen af Sydney Opera House

Dato
01.03.2014
Kategori
Uddannelse og studieliv

To studerende fra Kunstakademiets Arkitektskole, Jacob Franijeur Holmqvist-Larsen (kandidatstuderende) og Caroline Richardt Beck (bachelorstuderende), skal til sommer til Sydney for at deltage i moderniseringen af Sydney Opera House. De to er en del af et hold på i alt fem, som kommer fra arkitekt-, ingeniør-, og designuddannelserne i Danmark.

De fem studerende er de første ud af i alt 100 danske og australske studerende, der inden for de næste ti år skal på udveksling i henholdsvis Danmark og Australien med det tværfaglige udvekslingsprogram MADE by the Opera House.

MADE by the Opera House er et samarbejde mellem Sydney Opera House Trust og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) og er i Danmark støttet af Bikubenfonden, Dreyers Fond og Det Obelske Familiefond. I Australien er programmet støttet af Arup Pty Limited, Steensen Varming (Australia) Pty Limited og The NSW Architects Registration Board.
Projektet handler om at viderebringe den tværfaglige metode, der lagde grunden for Australiens mest berømte bygningsværk, om at tilføre et internationalt udsyn, om at nedbryde faggrænser og om at styrke de kulturelle forbindelser mellem Danmark og Australien.

TV2 Lorry har interviewet Jacob Franijeur Holmqvist-Larsen og Caroline Richardt Beck i forbindelse med deres deltagelse i moderniseringen. Se interviewet på Lorrys hjemmeside her: http://www.lorry.dk/arkiv/2014/2/25?video_id=88226

For mere information kontakt MADE koordinator Sidsel Nygård på snyg@kadk.dk eller læs her: http://www.sydneyoperahouse.com/whatson_MADE.aspx