KADK-studerende i finalen i international arkitektkonkurrence

Dato
21.04.2016
Kategori
Uddannelse og studieliv

Et hold studerende fra Institut for Bygningskunst og Design er gået videre til i finalen i The LIXIL International Student Architectural Competition: Comfort and Lightness. Vinderen af konkurrencen skal opføre deres projekt sammen med den anerkendte japanske arkitekt Kengo Kuma.

Årets LIXIL-konkurrence har fokus på miljøet, og deltagerne i konkurrencen har fået til opgave at tegne et bæredygtigt, mobilt hus til fem personer. Huset skal bruges i et bestemt engområde, Taiki-cho, i Hokkaido.

Tanken er, at det mobile hus skal sætte dets beboere i stand til at leve både  komfortabelt og tæt på den omgivende natur på alle tider af året. 

Taiki-cho, Hokkaido
Taiki-cho, Hokkaido

De tre tilbageværende finalister kommer fra henholdsvis École d'Architecture de Paris La Villette, Yokohama National University og KADK. I anden runde af konkurrencen skal de tre hold lave en endelig projektplan for deres mobile huse.

Vinderholdet udpeges i juni, og får en præmie på 15.000 dollars - og skal efterfølgende opføre deres projekt på Taiki-cho under ledelse af den anerkendte arkitekt Kengo Kuma.