KADK-studerende giver bæredygtige bud på fremtidens Maglemølle

Dato
19.06.2015
Kategori
Uddannelse og studieliv

37 arkitektstuderende fra Institut for Bygningskunst og Teknologi har de sidste måneder arbejdet intenst på et projekt om udvikling af det gamle industriområde Maglemølle ved Næstved. De har hver især givet deres bud på, hvordan området kan udvikles – med fremtidige arbejdspladser og kulturmiljø in mente. Projekterne skal nu udstilles i Kraftcentralen på Maglemølle.

Kraftcentralen, Maglemølle. Foto: Næstved Kommune/Ole Sejerøe

Projektet udsprang af et oplæg ved Sara Vergo, leder af Næstved Kommunes projekt Resssource City, der har til formål at samle en klynge af virksomheder, som arbejder med bæredygtighed og genanvendelse på Maglemølle. Her fortalte hun om de muligheder der ligger i at anvende den nyeste teknologi på brugte materialer og samle udviklingen i et unikt arkitektonisk industriområde som Maglemølle, og det gav inspiration til et samlet projekt for de studerende på kandidatprogrammet Bosætning, Økologi og Tektonik. 

En kompleks opgave
Programansvarlig Frans Drewniak roser de studerendes arbejde med den komplekse opgave: ”Det er jo ikke et område, hvor der ligger en decideret masterplan, og der er mange ting, som de studerende skulle forholde sig til og tage hensyn til - alt fra terrorsikring af havnen, byens struktur og infrastruktur. Men det har også været en meget, meget spændende opgave. Jeg har selv arbejdet med miljø og bæredygtigt byggeri i mange år, og vi har nogle af de dygtigste studerende her. Der er kommet nogle fantastiske projekter ud af det, og det bliver en rigtig, rigtig flot udstilling. ”

Det har været en stor fornøjelse og meget inspirerende at følge de studerendes arbejde med Maglemølle. De har givet os helt friske øjne på området og ikke mindst på Næstveds potentialer. Mange har også tænkt muligheder for nye arbejdspladser, bygningernes muligheder og det fantastiske kulturmiljø på Maglemølle ind i deres projekter. Jeg glæder mig rigtig meget til at høre dem præsentere projekterne, og jeg håber, at mange borgere vil komme til udstillingen, lade sig inspirere af projekterne og møde de entusiastiske studerende.
Sara Vergo
Projektleder, Ressource City
KADK udstilling ved Næstved Ressource City
KADK udstilling ved Næstved Ressource City
KADK udstilling ved Næstved Ressource City
De studerende sætter deres projekter op i Kraftcentralen. Foto: Institut for Bygningskunst og Teknologi

Der er fernisering på udstillingen på torsdag den 25. juni klokken 10.00, hvor alle er velkomne. Udstillingen er desuden åben den 25. juni frem til kl. 17.00 og mandag den 29. juni kl. 13.00-17.00. Der er gratis adgang, og de studerende vil selv være til stede, så man har mulighed for at tale med dem om deres projekter.