KADK vært for workshop om krig og arkitektur

Dato
14.04.2015
Kategori
Samarbejde og erhverv

Den 24.-25. april organiserer KADK sammen med Arkitekter Uden Grænser og Emergency Architecture and Human Rights (EA) en international workshop om krig og arkitektur. Workshoppen hedder 'War & Architecture: Destruction & Reconstruction - The Case of Syrian Refugees' og er en del af konceptet Workshop 5x5 som på samme tid undersøger fem humanitære cases i fem forskellige kulturer. Syriens flygtninge er omdrejningspunktet for denne workshop.

Internationale workshops giver studerende globalt udsyn
Konceptet med 5x5 workshops har kørt siden 2009, hvor arkitektskoler i bl.a. Mexico, Chile, Mozambique sammen med Department of Human Settlement på Institut for Bygningskunst, By og Landskab har stillet skarpt på bl.a. arkitektur og menneskerettigheder. Målet er at give arkitektstuderende et verdensomspændende perspektiv på samtidens problemer og hvordan arkitektur kan bidrage til løsninger.

”Denne workshop har fokus på, hvordan arkitektur kan spille en rolle for mennesker, der er fanget i katastrofeområder eller krigszoner og er derfor er utrolig relevant for arkitekt-faget og for arkitektskolerne. Vi er rigtig glade for, at det igen er muligt at afholde en 5x5 workshop i København. At dette års workshop er et samarbejde med Dansk Arkitektur Center (DAC) vidner om en stigende interesse hos en bredere skare for den dagsorden, som workshoppen sætter”.
Katrine Lotz
Institut for Bygningskunst, By og Landskab

Tilmeld dig: War and Architecture: Destruction & Reconstruction - The Case of Syrian Refugees
Det koster 100 kr. at deltage i workshoppen. For studerende er prosen 50 kr.
Du tilmelder dig workshoppen ved at sende en mail til: contact@earchitecture.dk 
Der er frist for tilmelding den 20. april 2015.