KADK viser dansk design med globalt udsyn i London

Dato
19.09.2017
Kategori
Uddannelse og studieliv

Med udstillingen ”Løsninger", der åbner på TENT - London Design Festival i denne uge, bringer KADK skolens satsning på FN’s verdensmål ud over landets grænser. 22 nyuddannede kandidater præsenterer innovativt design, der kan bidrage til en mere bæredygtig verden.  

Hvordan forvandler man et spildprodukt som fiskeskind til smuk og bæredygtig møbelpolstring? Hvordan skaber man æstetisk design, der let kan adskilles og genanvendes?  Og hvordan kan mode få os til at overveje ligestilling mellem mænd og kvinder og løsne mønstre nedarvet gennem generationer?

Unge danske designere tage de store globale udfordringer op på ”Løsninger” som viser 22 udvalgte projekter fra dette års kandidatudstilling på KADK. I sommeren 2016 besluttede KADK at dedikere tre akademiske år til arbejdet med FN’s verdensmål, og det ses tydeligt i det udvalg af projekter, som nu præsenteres på TENT – London Design Festival. 

Helene Christina Pedersen: Fiskeskind
Ragna Bjarnadottir: Hysteria

Bæredygtighedsindsats giver perspektiv
Det bæredygtige bidrag får ros af festivalens kurator, Jimmy MacDonald: 'KADK går som uddannelsesinstitution aktivt ind i arbejdet med globale udfordringer og træner studerende i at forstå og se det større billede fra et lille lands perspektiv. I en instagram-verden af design, adskiller projekterne på KADK’s udstilling sig ved at have en mere analog, men også mere gennemtænkt tilgang. Gå ikke glip af den!' 

De nyuddannede designere udvider og udvikler dermed den stærke danske designtradition med et bæredygtigt og globalt greb, uden dog af den grund at give køb på dansk designs forankring i brugervenlighed, enkelthed og naturmaterialer, siger fagleder for Designskolen Mathilde Aggebo:  

'Dansk design er internationalt berømmet for sit demokratiske designgreb, men nu viser de nye generationer, hvordan det greb kan sættes i spil ikke bare i vestlig velfærdssammenhæng, men med hele kloden som inspirationskilde. Det er en udvikling, jeg er enormt stolt af, og som jeg glæder mig til at følge.'

Udstillingen præsenterer møbler, tekstil, mode, animationer, glas og keramik - i alt 22 projekter af designere udvalgt blandt godt 300 kandidatstuderende. Flere af udstillerne er præmieret for deres arbejde, har udstillet i udlandet og har fået sat deres design i produktion.

Reception og udstillingsåbning
KADK’s udstilling åbner den 21. september kl. 17.00, Stand D03, Hall T1. Udstillingen bliver introduceret af rektor Lene Dammand Lund og Danmarks ambassadør i Storbritannien Lars Thuesen.

1/8
Damir Krdzovic: KNÅB
Elias Lewinsky: Orbithek
Hilda Nilsson: Synergy
Alexandra Nilasdotter: Hässleholm - Malmö
Kasper Thorup: ARC Lounge Chair
Lea Adelsten Olsen: Disconnected
Liu Chien Kuang: MI
Amarya Lerche: Related