Se arkitekten over skulderen i to kortfilm: "Arkitekternes skitser"

Dato
11.12.2015
Kategori
Forskning og innovation

I en tid hvor udviklingen på rigtig mange områder bevæger sig fra det analoge til det digitale, er det vigtigt at holde fast i, at begge arbejdsmetoder har deres berettigelse og kan noget forskelligt. Den analoge tilgang til arkitekturen kan fx give et særligt blik på den enkelte arkitekt, hvilket bliver tydeligt i to kortfilm om arkitekter og deres håndskitser.

Kunstneren Bjørn Nørgaard har engang sagt at "skitsen er essensen af at være arkitekt". I den optik kan man lære meget om den enkelte arkitekt ved at se, hvordan han eller hun trækker sine streger og får overført sine visioner til papiret. Det får man nu mulighed for med to kortfilm - de første af en række - der skal vise, hvordan danske og udenlandske arkitekter skitserer i hånden.

Filmene er både en dokumentation og en poetisk kortlægning af, hvad arkitekter gør når de skitserer, af deres personlige udtryk og af det særlige rum der opstår mellem pennestrøgene.

De to første der slipper stregerne løs på film er Poul Ingemann, lektor ved Institut for Bygningskunst og Kultur, og Jan Søndergaard, professor ved Institut for Bygningskunst og Teknologi.  

Filmene er lavet af Jacob Bang, lektor, og Per Henriksen, timelærer, begge fra Institut for Bygninskunst og Design. 

 

"Arkitekternes skitser": Poul Ingemann
"Arkitekternes skitser": Jan Søndergaard