Kreative karrierespor: Software designet efter brugerens kreativitet

Dato
01.07.2016
Kategori
Samarbejde og erhverv

Kandidater fra KADK får idéer, afprøver nyt og genopfinder metoder og processer. De skaber en unik værdi, uanset om de starter egen virksomhed, arbejder i det private erhvervsliv eller for staten og kommunerne. Mød Experience Designer Nikoline Høgh, som arbejder for Unity Technologies, og læs om hendes job og vejen dertil. 

"Jeg troede egentlig, jeg skulle lave computerspil, men jeg fandt ud af, at software var vildt spændende at arbejde med."
Nikoline Høgh

Jeg er en del
... af vores User Experience Team, der består af designere og researchere. Unityplatformen udvikles konstant med nye værktøjer til eksempelvis animation eller lyd. Vores rolle er at hjælpe udviklingsholdet, når de har en god ide til en ny funktionalitet.

Vi laver en masse
...brugertests af nye funktionaliteter og samarbejder med udviklerne om at forme og målrette produktet til vores store brugerbase. Hovedmålet i mit team er at finde ud af, hvilke behov brugerne har, og hvor de møder problemer.

Jeg besøger spilstudier verden over
...hvor vi observerer brugerne. Vi følger antropologiske metoder, hvor man er meget tilbagetrukken,stiller spørgsmål og prøver at få indsigt i deres verden og oplevelser uden at styre dem i en bestemt retning.

Nikoline Høgh, User Experience Designer hos Unity

Interessen for brugeren
...opstod, da jeg fik et studiejob og siden job som designer hos Endomondo. Der fik jeg en mentor, der introducerede mig for teori om brugercentreret design. Jeg troede egentlig, jeg skulle lave computerspil, men jeg fandt ud af, at software var vildt spændende at arbejde med.
Jeg søgte praktik hos Unity
...under min kandidat, fordi jeg var interesseret i kreativitet. Jeg havde set en spændende TED Talk om, at hvis man kan hjælpe andre til at være kreative, forbedrer man verden. Det synes jeg er en smuk tanke.

Jeg skrev min kandidat
...om Unity-platformen, og om hvordan man kunne gøre den bedre egnet til kreative processer. Og så ville de heldigvis gerne ansætte mig bagefter. Men det hele startede med mit første studiejob, hvor jeg blev opmærksom på brugeren og også lærte nogle folk fra Unity at kende.

På et tidspunkt vil jeg...gerne starte mit eget firma. Jeg er vildt glad for at være, hvor jeg er nu, så det er ikke lige rundt om hjørnet. Men jeg synes stadig, det er meget motiverende at gøre det muligt for mennesker at være mere kreative, og det mener jeg er et overset aspekt af softwaredesign.

Før mit studiejob...vidste jeg faktisk ikke, hvad jeg skulle fokusere på fagligt. Der var mange muligheder på skolen, men det var svært at vælge. Det hjalp mig enormt meget at komme ud et sted og sætte min uddannelse ind i en anden kontekst og se, hvad mine værktøjer rent faktisk kunne bruges til. Det vil jeg anbefale alle.

Få en samarbejdspartner fra KADK
På KADK er erhvervslivet en tæt samarbejdspartner. Skolen har en lang tradition for parløb med de virksomheder og institutioner, der har glæde af vores studerende og kandidaters kompetencer. 

Der er mange muligheder for at samarbejde med en studerende fra KADK: