Kronprinsessen og den finske præsidentfrue besøgte KADK

Dato
05.04.2013

Som led i Finlands præsidents officielle danmarksvisit var KADK torsdag den 4. april vært for et besøg af den finske præsidentfrue Jenni Elina Haukio og H.K.H. Kronprinsesse Mary. Rektor Lene Dammand Lund, fagleder for Designskolen Tine Kjølsen og arkitekt Jesper Dahl (Kulturstyrelsen) guidede præsidentfruen og H.K.H. Kronprinsessen rundt blandt Holmens historiske bygninger, og lagde undervejs turen forbi aktuelle grønne studenterprojekter på skolerne.

Der blev gjort stop på Arkitektskolens studieafdeling 10, hvor projektet ”Utopian Block – for the sustainable welfare city of tomorrow” blev præsenteret. Studieleder Peter Henning Jørgensen fortalte om, hvordan en gruppe arkitektstuderende havde løst opgaven med at designe bæredygtige fremtidsbyer, illustreret ved en række meget forskellige modeller som resultat.

På Designskolen beklædningsværksted introducerede underviser Ann Merete Ohrt gæsterne for to bachelorstuderende, som præsenterede eksempler på mode og beklædning med forskellig tilgang til bæredygtighed.

 

Programmet for det finske statsbesøg afspejler, at Finland og Danmark historisk har et langt værdifællesskab og i mange år har haft gensidige erhvervsmæssige interesser og kulturudvekslinger. I begge lande er der stor interesse for bæredygtighed og grøn vækst netop i disse år, hvilket der sættes fokus på i programmet med besøg på danske virksomheder og besøget på Holmen på KADK.

Studerende fra Arkitektskolen:
Johan Lund Pedersen og Melanie Raines, Kirsten Kure og Annelise Fuchshuber, Michael Kofoed Nielsen og Jesper Nislev, Maja Kozak Dehlin og Simon Guery, Saga Olcén og Ann Sofie Nørgaard Kristensen

Bachelorstuderende fra Beklædningsdesign:
George Rostiashvili Julie Amalie Svensson

Se billeder fra besøget på Flickr (eksternt link)