Kronprinsessen og den franske præsidentfrue besøgte KADK

Dato
28.08.2018
Kategori
KADK Indblik
1/2
Rektor Lene Dammand Lund og fagleder Mathilde Aggebo byder gæsterne velkommen på KADK
Gæsterne på vej ind til udstillingen på KADK

Som et led i det officielle franske statsbesøg var KADK tirsdag den 28. august vært for et besøg af den franske præsidentfrue Brigitte Macron og H.K.H. Kronprinsesse Mary. Omdrejningspunktet for besøget var bæredygtighed i modeindustrien - et emne som ligger begge KADK's gæster på sinde.

Rektor Lene Dammand Lund og fagleder for Designskolen Mathilde Aggebo, viste præsidentfruen og H.K.H. kronprinsessen rundt på campus, hvor turen først gik forbi udstillingen "Empowerment by Design", et udviklingsprojekt som Kunstakademiets Designskole har haft med kvinder i Marokko og Tunesien siden 2008. Projektet sætter lokale kvinder i gang med at udvikle og professionalisere deres tekstile produkter, og illustrererhvordan design kan være med til at skabe social forandring og selvstændighed, ved at hjælpe lokale kvinder med at skabe nye muligheder og en økonomisk bedre tilværelse. 

Bæredygtighed i modeindustrien
Dernæst besøgte selskabet Designskolens tekstil- og beklædningsværksted, hvor nogle af skolens designstuderende var i gang med deres arbejde ved symaskinerne. Fr. Macron og H.K.H. Kronprinsessen fik en introduktion til skolen og designuddannelsen, og til hvordan KADK's studerende inddrager FN's Verdensmål i projekter og studier. 

Gæsterne besøgte Designskolens mode- og tekstilværksted

Siden gik turen til en udstilling af nogle af KADK's nyeste fashion-afgangsprojekter, som illustrerede hvordan design kan skabe løsninger for en mere bæredygtig verden, og samtidig generere omsætning og overskud: Her så Fr. Macron og H.K.H. Kronprinessen bl.a. på nye bæredygtige tekstiler lavet af hamp og mode som på innovativ vis upcycler genbrugsmaterialer og giver tøjet ny værdi og længere levetid. 

Besøget sluttede af med en rundbordssamtale hvor rektor Lene Dammand Lund, Mads Nørgaard (Designer og CEO), Vigga Svensson (Co-founder - Continued.fashion & Vigga.US, Stina Resting-Jeppesen (designer fra KADK) og Eva Kruse (CEO Global Fashion Agenda) diskuterede mulighederne for en mere bæredygtig fremtid for modeindustrien med KADK's gæster.

1/7
'Empowerment by Design'
Tanja Kirst: RE:Thinking Hemp
Stina Resting: It's a wrap - foto: Ida Fiskaa
Nikolaj Storm: Gangster's Paradise
Marie Sloth-Rousing: Transformable Wardrobe - foto: V Agency
Julie Thornberg-Thorsøe: I AM - foto: Leistiko
Domantas Smaizys: Departure