Lektor Christina Capetillo får legat fra Statens Kunstfond

Dato
11.06.2015
Kategori
Forskning og innovation

Lektor ved Institut for Bygningskunst, By og Landskab Christina Capetillo modtager i denne uge et af de eftertragtede treårige arbejdslegater fra Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur.

Stipendiet er på 855.000 kroner fordelt over tre år. 

”Det er Christina Capetillos ønske, gennem sit arbejde, at trække sit syn på verden ind i verden. Hun har gennem en årrække markeret sig som en fremragende formidler af arkitekturen, hvor hun i sit arbejde som arkitekt og fotograf på forbilledlig vis har registret forandringerne og bevidnet de handlinger der finder sted i landskabet på en måde, der medvirker til at udvikle og skubbe til synet på naturen,” siger Kim Herforth Nielsen, formand for Statens Kunstfonds Legat- of Projektstøtteudvalg for Arkitektur og tilføjer:

”Udvalget finder Christina Capetillos indsats yderst relevant i en tid, hvor landskabet er under voldsom forvandling, og vore øjne har brug for billeder på denne forvandling for at kunne forholde sig til den. Christina Capetillos mangeårige virke vidner om stor vedholdenhed og et højt kunstnerisk niveau. Udvalget ønsker med tildelingen af det treårige arbejdsstipendium at understøtte Christina Capetillos vedholdenhed og give hende rum til at udforske området yderligere.”

Christina Capetillo er lektor i landskabskunst ved Institut for by og landskab på KADK. 

 
Fotograf: Christina Capetillo