Minister: Arkitekter og designere kan bidrage på den store klinge

Dato
10.08.2017
Kategori
Uddannelse og studieliv

Udviklingsminister Ulla Tørnæs er imponeret over sommerens afgangsudstilling, der stiller skarpt på FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er et bidrag Danmark kan være stolt af, siger hun.   

”Udstillingen er et rigtigt godt bevis på, hvad arkitektur og design kan bidrage med på den store klinge i forhold til den udvikling, vi ønsker os globalt”. 

Sådan siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) efter sit besøg på KADK’s afgangsudstilling. Udstillingen er den første, der sætter fokus på FN’s verdensmål for bæredygtigudvikling, efter at KADK i sommeren 2016 besluttede at dedikere tre akademiske år til arbejdet med at udvikle løsninger og perspektiver på de 17 verdensmål. 

Og det er en ambition, der vækker begejstring hos udviklingsministeren: 

”Jeg synes, det er fantastisk, at KADK har taget den opgave på sig, og jeg synes, der er kommet nogle rigtig fine projekter ud af det: Lige fra spildproduktet fiskeskind, der kan bruges som møbelstof, til mode og design skabt ud fra en bæredygtighedstankegang og til nye måder at tage højde for klimaforandringer og forurening i den måde, vi indretter vores bygningsmasse på. Jeg er meget imponeret”, siger Ulla Tørnæs. 

Den store klinge
”Når jeg går rundt på udstillingen, bliver jeg bekræftet i det, jeg anser som hovedtesen ved verdensmålene - nemlig at vi hver især kan gøre rigtig meget, men at vi – når vi arbejder sammen – kan gøre endnu mere. Udstillingen er et rigtig godt bevis på, hvad arkitektur og design kan bidrage med på den store klinge i forhold til den udvikling, vi ønsker globalt. Der er rigtig mange små detaljer, som både arkitektur og design kan bidrage til at gøre på en ny og bedre måde, så vi kan nå det, vi har besluttet os for at arbejde frem imod – nemlig 2030-målene.” 

Ifølge ministeren giver det derfor rigtig god mening, at en uddannelsesinstitution som KADK netop træder op på den store klinge og forsøger at bidrage til en bæredygtig udvikling globalt set. 

”Det er jeg faktisk rigtig stolt over: At vi fra dansk side kan bidrage på den måde, som jeg oplever det her på udstillingen”, siger Ulla Tørnæs. 

Arkitekt Anders Cochet Svinkløv forklarer ministeren om sit afgangsprojekt

Ahaoplevelser

Udviklingsministeren fremhæver, at hun på sin rundtur gennem udstillingen fik adskillige ”aha”- og ”hvor i alverden er den idé dog kommet fra” -oplevelser, og at det derfor er overordentligt vanskeligt at fremhæve et projekt frem for andre. 

Et afgangsprojekt gjorde dog alligevel et særligt indtryk:  

”Som datter af en fiskeskipper, så fascinerede det mig rigtig meget at se, hvordan et spildprodukt som lakseskind kan forvandles til møbeltekstil. Så jeg kan på den baggrund - og med min fantasi - se rigtig mange store perspektiver i netop det projekt”, siger ministeren.

Fagleder for Designskolen, Mathilde Aggebo, viser afgangsprojekter frem for ministeren