”NØW!” KADK viser de nyeste danske designspirer på Tent-messen i London

Dato
15.09.2015
Kategori
Uddannelse og studieliv

Tent London er en af de største designfagmesser under London Design Festival 24. – 27. september 2015. Festivallen er verdenskendt for at vise de bedste nye brands, og i år udstiller studerende fra KADK under titlen ”NØW!”. Møbler, mode, computerspil, børneproteser og co-design. Officiel åbning 24. september

Under titlen ”NØW!” kan de besøgende opleve 27 udvalgte projekter fra studerende og nyuddannede designere fra Kunstakademiets Designskole på KADK. Mange af projekterne er allerede i produktion, nogle har vundet priser - og samlet set er ”NØW!” et udvalgt hold med de skarpeste tendenser fra Designskolens studerende og nyuddannede kandidater.

Mode, computerspil, børneproteser og codesign

Udstillingen viser prisvindende spildesign, proteser til børn og en rullestol, der kan monteres ski på - designet til den danske Sitski OL-atlet Ulrik Nyvold. Der vises fleksibel LED-lys, nordisk production design, nye pengesedler og læringskampagner mod droneangreb. Der vises mode, industriel design mod vandspild, og codesign, der skaber borgerinddragelse i udsatte sociale miljøer. 

"Vi oplever massiv international interesse. Udstillingen var et stort tilløbsstykke i Milano og nu håber vi på at vække samme interesse i London. Dansk eksport går fremragende – og derfor mærker vi stor interesse for, hvad de danske kunstneriske uddannelser har at byde på. Og hvad er bedre til at vise det end vores studerende og nyuddannede kandidater?

De arbejder alle med høj kvalitet i de tre vidensformer: praksis, kunst og videnskab. Det gør dem i stand til at arbejde med mere end nu-løsninger, men med løsninger, der forholder sig til brugere, til omgivelserne, til ressourcer og til fremtiden. Vi har 260 års unik historie, som udlandet spærrer øjnene op over for, men i London handler det om, hvad der rør sig her og nu i uddannelserne, blandt vores nyuddannede, i vores erhvervssamarbejder og helt ude på studiebordene"

- Rektor Lene Dammand Lund

“NØW!” blev vist på Milanomessen 2015: Salone Mobile, Milano.

Pressekontakt

Tine Kjølsen, Leder af Kunstakademiets Designskole, tkj@kadk.dk, +45 4170 1505 / Susanne Jøker Johnsen, London on-site pressekoordinator: sjj@kadk.dk, +45 4170 1980

Tid og sted

“NØW!” vises på
Old Truman Brewery
Stand J02 in Hall T5, 2nd Floor, Hanbury Street, London E1 6QR.
24 – 27 September 201

Download

KADK – School of Design: Katalog om de 27 nyuddannede designere

KADK – School of Design: Katalog

Åbningstid

Torsdag den 24. september:  10.00-19.00
Fredag den 25. september:  10.00-20.00 
Lørdag den 26. september:  10.00-20.00
Søndag den 27. september:  11.00-18.00

Udstillere

Lærke Bagger
Miranda Tengs Brun
Lotte C Hansen & Zina L Bosse
Oda Blommes & Anette A Bull
Ellinor Ericsson
Adam Hermansen & Morten Husum Nielsen & Aske Foersom
Benjamin Isak Schlifer Monrad
Tilde bay Kristoffersen
Mathilde Krab Nymann
Marie Brandt Overbye
Tobias Birk Nielsen
Fanni Baudo & Liv Maria Henning
Rie Maktabi & Toke Frello & Rasmus Michalis
Inesa Malafej
Petra Dalström
Katrine Lønstad
Christoffer Kronholm & Christopher Pilgrim
Johanna Gieseler
Thomas Funder Nielsen
Tea Palmelund
Morten Steinbach
Linda Poulsen
Sarah Gad Wøldike Sørensen
Anne Oddershede
Emil Juul Clevin
Michael Bech Hussein