Nordic Built / STED – Sustainable Transformation and Environmental Design

Dato
01.06.2018
Kategori
Samarbejde og erhverv

Det flerårige ambitiøse innovationsprojekt NORDIC BUILT/STED blev fredag den 18. maj. afsluttet med en velbesøgt international konference i BLOX. 

I den anledning udkom også bogen: "Informing Sustainable Architecture – the STED Project" som opsummerer 3 års nordisk innovationssamarbejde, hvor arbejdsprocesser, metoder og digitale værktøjer som understøtter bæredygtige løsninger i arkitekturen er blevet undersøgt, testet og udviklet.

I korthed har projektet været målrettet innovation i designløsninger og designprocesser til byggeri, renovering og transformation, herunder:

1) At udvikle innovative, generaliserbare systemløsninger til nybyggeri, renovering og transformation.

2) At skabe innovative designmetoder, der bruger IKT til beslutningstøtte, kombinerer energieffektivitet, miljødesign og livscyklus tænkning

3) At øge videnskabelse ved, at skabe en nordisk innovationsplatform indenfor nybyggeri, renovering og transformation.

Samarbejdet har bestået i en række fælles projektarbejder, workshops og seminarer på tværs af udvalgte nordiske universiteter og arkitekttegnestuer.

Projektansvarlig har været DTU (Danmark) og de øvrige medvirkende har været; CINARK /Kunstakademiets Arkitektskole (Danmark), NTNU (Norge), White Arkitekter (Sverige) , Vandkunsten (Danmark), Helen & Hard (Norge), Studio Granda (Island), OOPEAA (Finland).

Forskere fra CINARK har medvirket i projektet og studerende fra kandidatprogrammet SET (2016) har bidraget med udvikling af projekter til bæredygtig gentænkning af eksisterende bygninger /bydele i henholdsvis Stavanger og Stockholm, Reykjavik og København.