Ny bog om det legende uderum

Dato
09.02.2015
Kategori
Forskning og innovation

I de seneste årtier er storbyer blevet udstyret med kæmpemøbler, pilskæve boldbaner og urbane skattejagter, mens den fri natur får skovskulpturer og kunstige strande. En ny bog stiller skarpt på 24 internationale værker, som gør vores uderum mere engagerende og legende. 

Siden midten af 1980’erne er byens rum fået en helt ny social dynamik, fordi byen i langt større grad bliver brugt til et fælles uderum, hvor man sammen kan dyrke sport eller spille og lege.

Den nye bog ’Playable – bevægelsesinstallationer i by- og landskabsrum’ giver en række eksempler både nationalt og især internationalt, hvor man har givet udelivet plads – lige fra bevægelsesinstallationer i storbyrummet til land art i mega skala.

Men bogen stiller spørgsmålet: hvad karakteriserer de aktiverende installationer? En af bogen forfattere er lektor ved KADK og centerleder René Kural og han mener, at de aktiverende bevægelsesinstallationer skaber nyt indhold i byernes uderum ved at være scene for fælles oplevelser og sociale udvekslinger for byens beboere. 

”De aktiverende bevægelsesinstallationer er både en oplevelse for dem, som bruger installationen, men også for de forbipasserende”, siger René Kural. ”Og installationerne har i den grad tiden med sig, fordi der bliver flere og flere byboere, så jeg tror vi fremover vil se mange flere bevægelsesinstallationer i by- og landskabsrummet, der indbyder til fælles oplevelser og leg”.

Fakta

  • ’Playable – bevægelsesinstallationer i by- og landskabsrum’ udkommer den 19. februar 2015 kl. 16:00.
  • Bogens forfattere er lektor René Kural, lektor Bettina Lamm (KU) og ph.d-studerende Anne Wagner (KU).
  • Bogen kan på udgivelsesdagen købes til en introduktionspris og derefter i boghandlen.