Ny professor skal sikre fokus på designhistorie og designteori på Designskolen

Dato
08.06.2018
Kategori
KADK Indblik

Med et nyoprettet professorat i Designhistorie og Designteori, tager Designskolen endnu et skridt for at sikre designforskning og designuddannelse på højeste internationale niveau.

Professoratet blev besat den 1. juni af Ida Engholm, som er programansvarlig for Master i Design-uddannelsen på KADK. Professoratet, som er det første på Designskolen, er oprettet for at sætte ekstra fokus på den historiske forståelse og de generelle designmetodefag i designuddannelsen. Professoratet skal være med til at styrke og udvikle både designuddannelsens tværgående undervisning og efter- og videreuddannelse. 

"Det er vigtigt at rygraden i uddannelsen er stærkt forankret i vores historie og at fremtidens designere er reflekterede praktikere, med en dyb forståelse for fagets teorier, " siger Mathilde Aggebo, Fagleder på Designskolen. "Teori og historie er i mødet med fagets praksis og kunstneriske udvikling, fundamentet i fremtidens designuddannelse på KADK." 

Kan formidle designhistoriens betydning
Ida Engholm har igennem sin forskning, sine mange publikationer og mange års undervisning, formået at nå ud til et bredt publikum og formidle designhistoriens betydning for det danske samfund.  

Hun har samtidig stor undervisningserfaring inden for designhistorie og designteori bl.a. på skolens bacheloruddannelse hvor hun har bidraget til at forskningsunderstøtte den tværgående undervisning. 

Ida Engholm har også spillet en stor rolle i opbygningen af KADK’s efteruddannelser. Hun var med til at starte både Master i Design-uddannelsen og Diplomuddannelsen i Designledelse og er i dag programsansvarlig for Masteruddannelsen. Begge uddannelser har i flere år bidraget til at videreuddanne arkitekter, designere og andre fagligheder i innovations og udviklingsorienterede brancher. 

Ida Engholm er programleder for Master i Design-uddannelsen

Stærk bevidsthed om fagets discipliner og muligheder 

"Jeg glæder mig til at være med til den fortsatte forskningsunderbygning af Designskolen, hvor jeg navnlig er optaget af at være med til udviklingen af designfagligheden og forskningen i samarbejde med omverdenen og de aktuelle internationale dagsordener for design, " siger Ida Engholm. " Vores kandidater skal i dag ikke blot være de allerdygtigste formgivere, men også kunne sætte deres designkompetencer i spil i nye brancher og netværker og i forhold til de komplekse udfordringer, verden står overfor i dag. Det kræver reflekterende designpraktikere med en stærk bevidsthed om fagets discipliner, teorier og nye mulighedsfelter." 

Designskolen har, ud over professoratet i Designhistorie og Designteori, to MSO (professor med særlige opgaver) professorater indenfor CO-design og endnu et nyt MSO professorat indenfor Danske Velfærdsrum er på vej.