Ny sommerskole i entreprenørskab

Dato
01.07.2014
Kategori
Forskning og innovation

Ny sommerskole med fokus på designdrevet innovation og entreprenørskab åbnede tirsdag den 24. juni dørene på Holmen.

Sommerskolen ‘Designled Innovation and Entrepreneuship’ samler studerende fra CBS og KADK samt internationale business-studerende i et intensivt forløb, der kombinerer teorier og metoder fra business og de design- og arkitekturfaglige felter. Målet er at udvikle kandidater, der kan slå bro mellem kreative udvikling og forretningssans.

Sommerskolen åbnede 25. juni 2014 med en forelæsning af rektor Lene Dammand Lund med titlen: “Leadership and Creatives: Between contract and creativity”, om mødet mellem kreative og kunstneriske metoder og kontraktmæssige, økonomiske kravsspecifikationer i bygge- og produktionsfasen.

Uddannelsen kombinerer den nyeste forskning og praksis inden for designtænkning og designprocesser med business-forståelse, som giver de studerende kompetencer til at skabe kreativ vækst – og på sigt viden til at udvikle både små og mellemstore virksomheder, designbranchen og offentlige institutioner.

”Målet er ikke at skabe en ny blandingsuddannelse, men at samle det bedste fra to uddannelsesinstitutioner, der er  historisk stærke på hvert sit felt. For det er jo præcis sådan vores kandidater vil møde hinanden ude i arbejdslivet bagefter”, siger Lene Dammand Lund, rektor KADK.

Sommerskolen foregår i uge 26, 27 og 28 på både CBS og KADK i København.

Designled innovation og entrepreneurship
En ny kandidatuddannelse på vej
Sommerskolen vil danne baggrund for en fælles kandidatuddannelse mellem CBS og KADK i designdreven innovation og entreprenørskab, der forventes klar i 2015.

Undervisere: CBS: Tamas Vamosi, Tore Kristensen og Daved Barry. KADK: Ida Engholm, Erik Hansen-Hansen og Joachim Halse.

Kontakt
Uddannelsesleder Ida Engholm, ide@kadk.dk, +45 4170 1507