To nye ErhvervsPhD'er til KADK

Dato
27.03.2015
Kategori
Forskning og innovation

Pelsdesign til mænd og træ som tektonisk byggemateriale. Innovativ brug af autentiske materialer er temaet for to nye erhvervsPhD'er på KADK.

KADK har netop fået midler fra Danmarks Innovationsfond til igangsættelse af to nye ErhvervsPhD-forløb. Det drejer sig om projekterne “Rethinking Menswear through the Lens of Fashion Accessory and Fur Design”, som skal udføres af kinesiske smykkedesigner Jie Sun og ”Træmaterialers tektoniske potentiale med henblik på implementering i industrielt fremstillede byggesystemer” af arkitekt Kristine Sundahl.

Jie Sun bliver ansat ved Kopenhagen Fur med brancheforeningen Dansk Mode & Tekstil og Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning som partnere. Kristine Sundahl ansættes ved Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI).

Lektor, ph.d. Maria Mackinney-Valentin er hovedvejleder på ph.d.-projektet om herremode. Hun udtaler: "Det er vigtigt, at modeforskningen på KADK kan bruges til at styrke den danske modebranche. Derfor er vi utrolig glade for denne mulighed for at samarbejde tæt med tre så centrale spillere i dansk mode. At Ji Sun er kineser skaber helt unikke muligheder for at styrke innovationen indenfor herremode, hvor der ligger et kæmpe potentiale for udvikling."

KADK har lang og positiv erfaring med ErhvervsPhD-ordningen, som er en oplagt mulighed for at forskning og praksis kan udveksle og udvikle ny viden.
Læs mere her: https://kadk.dk/faa-en-erhvervsphd

Beklædning med til at forme maskulin identitet
Formålet med “Rethinking Menswear through the Lens of Fashion Accessory and Fur Design” er at højne forståelsen af samtidens herrebeklædning ved at undersøge modetilbehør- og design og skabe mere viden om, hvordan den maskuline identitet bliver formet af beklædningsgenstande. Jie Sun vil tage afsæt i undersøgelser af forskellige materialer, blandt andet pels, for at eksperimentere med form, funktion og produktionsprocesser.

Jie Sun har en Master of Applied Arts (MDes) fra Sandberg Institute of Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam, Holland og en Bachelor of Jewellery Design (BA) fra Central Academy of Fine Arts, Beijing, Kina.

Han tilknyttes forskningsenheden ”Center for Fashion Thinking” ved Institut for Produktdesign.

King necklace brooch series 2014 by jie sun. silver, white gold, diamond, high tech wood, lacquer. Photo: thomas aangeenbrug

 

Nye byggesystemer i træ
I projektet ”Træmaterialers tektoniske potentiale med henblik på implementering i industrielt fremstillede byggesystemer” vil Kristine Sundahl undersøge træmaterialers tektoniske potentiale med henblik på implementering i industrielt fremstillede byggesystemer. Igennem praksisorienteret - og teoretisk forskning er det projektets mål at udvikle designprincipper, som kan indgå i udviklingen af nye byggesystemer i træ til anvendelse i bl.a. fortættet/højt byggeri.

Kristine Sundahl er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2007 og har siden arbejdet på flere anerkendte danske tegnestuer som Mangor og Nagel Arkitekter og DOMUS Arkitekter, samt modtaget legater fra Statens Kunstfond og ophold på Statens Værksteder.

Hun bliver del af forskningscentret ”CINARK”, Center for Industriel Arkitektur ved institut for Bygningskunst og Teknologi under vejledning af professor, ph.d. Anne Beim.