Nyuddannet designer fra KADK vinder DesignTalent 2015 ved Danish Entrepreneurship Award

Dato
23.11.2015
Kategori
Samarbejde og erhverv

En multifunktionel sofa, der kan pakkes sammen og opbevares på meget lidt plads, gav Emil Lagoni Valbak titlen som DesignTalent 2015, da der torsdag den 19. november blev afholdt Danish Entrepreneurship Award 2015 i Fredericia.

Flere end 6300 kreative unge hjerner, undervisere og erhvervsfolk fejrede torsdag innovation og iværksætteri i studiehøjde til Danish Entrepreneurship Award. Her kunne de mange unge dyste i seks forskellige konkurrencer – blandt andet konkurrencen DesignTalent, hvor unge fra design- og arkitektskolerne udstillede deres designs og samtidig skulle vise at de også kunne tænke forretning ind i deres design. 

Designtalent fra KADK vandt
Emil Lagoni Valbak var med i konkurrencen Designtalent med ”Adapt”, som er et møbel, der tilpasser sig brugeren og danner ramme om mange af boligens aktiviteter. Det er et knockdown-møbel, hvor både sofa, skammel og polster kan opbevares i en kasse, der ikke er større end 100x60x30 cm. Emil Lagoni Valbak er nyuddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2015.

”Det er rigtig fedt at vinde. Det var meget overraskende, for jeg synes, der var så mange fede designs. Så det er et kæmpe skulderklap, at jeg har vundet det her,” sagde Emil Lagoni Valbak, da han vandt Designtalent 2015. Præmien var 10.000 kroner sponsoreret af UPS. Pengene vil Emil Lagoni Valbak bruge til at promovere sit design.

I alt var 18 designtalenter udvalgt og var med i konkurrencen på dagen. Ud over DesignTalent, dystede elever og studerende fra hele landet også i Idékonkurrencen, Da Vinci, Edison, Mikrolegater og Plakatkonkurrencen. 

”Vi har set nogle rigtig gode idéer her på Danish Entrepreneurship Award, som har stort potentiale. Det er virkelig imponerende, hvor engagerede de unge er, og hvor meget de har forberedt sig på at præsentere og fremvise deres idé eller produkt. Jeg håber, at dagen i dag har givet alle de unge en masse viden og læring med hjem, som de kan bruge til at arbejde videre med deres idé, men som også gavner dem senere i livet,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab. 

Danish Entrepreneurship Award 2015 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.