Offentliggørelse af udvalgsrapport om de kunstneriske uddannelser

Dato
30.04.2015
Kategori
KADK Indblik

I dag har Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjort en rapport fra Udvalget for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser. Rapporten skal danne grundlag for de videre forhandlinger, som uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten-Nielsen skal have i de kommende måneder.

Udvalget for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser fik af regeringen til opgave at komme med forslag til, hvordan de danske arkitekt- og designuddannelser kan fremtidssikres fagligt og økonomisk. I rapporten 'Fremtiden for arkitektur og design' giver udvalget ti anbefalinger.

Udvalget anbefaler bl.a., at de tre videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner - herunder KADK - bevares, men at der reduceres i optaget af studerende. Samtidig anbefaler udvalget, at der skabes et bedre match mellem de færdige kandidaters kompetencer og aftagernes efterspørgsel, ligesom at der etableres obligatorisk praktik, øget arbejdsdeling mellem institutionerne og en bredere vifte af optagelseskriterier.  

"Jeg glæder mig til at Ministeren nu vil indlede en tæt dialog med ledelser, medarbejdere, studerende og aftagere i de kommende måneder, inden rapportens anbefalinger eventuelt bliver udmøntet i politiske beslutninger", siger KADK's rektor Lene Dammand Lund.