Ph.d. Cecil Krarup Andersen nomineret til ”Årets Danske Forskningsresultat”

Dato
11.10.2013
Kategori
Forskning og innovation

Ph.d. fra Konservatorskolen Cecil Krarup Andersen er nomineret til Videnskab.dk’s årlige pris: ”Årets Danske Forskningsresultat”. Nomineringen tager afsæt i ph.d.-afhandlingen, som hun forsvarede på KADK i maj 2013: ”Lined canvas paintings. Mechanical properties and structural response to fluctuating relative humidity, exemplified by the collection of Danish Golden Age paintings at Statens Museum for Kunst”.

Afhandlingen var resultatet af et ph.d.-studium udført ved Konservatorskolen i samarbejde med Centre for Art Technological Studies and Conservation (CATS), Statens Museum for Kunst.
Den afdækkede, at hyppigt anvendte konserveringsteknikker i midten af det 20. århundrede, herunder voks- og harpiksdublering, har vist sig at skade malerier ved for stor relativ fugtighed.
Forskningsresultatet er siden blevet efterspurgt internationalt bl.a. fra the National Gallery i London og the Getty Museum i Los Angeles.

Vinderen af ”Årets Danske Forskningsresultat” udvælges ved en afstemning på videnskab.dk’s hjemmeside. Her præsenteres de ti nominerede projekter, som er indstillet af videnskab.dk’s redaktion.

Stem på Årets Danske Forskningsresultat her: http://videnskab.dk/videnskabdk/stem-pa-arets-danske-forsknings-resultat...

Det er muligt at afgive stemme indtil søndag den 22. november 2013. Offentliggørelsen af vinderen sker ved en prisoverrækkelse den 2. december 2013 på DTU.

For yderligere oplysninger kontakt: Inge.henningsen@kadk.dk