Praktik: "Majken gav os større tro på vores produkter"

Dato
11.12.2015
Kategori
Samarbejde og erhverv

Kan en designpraktikant hjælpe mennesker med særlige behov til en større faglig stolthed i et job- og aktivitetscenter? Det er i hvert fald målet med Majken Dahl Kastrups pilotprojekt, der har givet stor værdi til både praktikstedet og centrets brugere.

Arbejdsglæde kan være forbundet med en god chef, sociale kolleger eller meningsfyldte opgaver. Andre gange er det mere konkrete ting, der øger arbejdsglæden. Eksempelvis en trææske med huller, hvorpå man sætter et stykke læder. Æsken er tekstildesignstuderende Majken Dahl Kastrups bud på et produkt, som er udviklet sammen med og skal produceres  af personer med særlige behov.

Hun har i sin praktiktid været med til at udvikle produkter til Job- & Aktivitetscenteret i Gentoftes snedkerværksted og tekstilværksted. Det er sket i samarbejde med projektleder Kamilla Massinen.

- Majken har givet borgerne en tro på, at deres produkter har en salgsværdi. Hun har overbevist os om, at med lidt ændringer er mange af vores produkter så fede, at de kan komme ud og blive solgt i designforretninger, siger Kamilla Massinen.

Arbejdsglæde

Job- & Aktivitetscenteret er i gang med en strategiændring, der sætter fokus på den enkelte borgers udvikling – blandt andet deres arbejdsidentitet. Derfor er det vigtigt, at når man som borger med særlige behov arbejder på snedkerværkstedet eller tekstilværkstedet, så ligner det mest muligt alle mulige andre job.

Majken Dahl Kastrups rolle var at indgå som konsulent, og hun har prøvet at finde en måde at udvikle produkter i samspil med borgerne. Det er sket ved, at hun har sat nogle designmæssige rammer for eksempelvis æsken af træ, som brugerne har tilført deres ideer, hvilket hun mener har ledt til noget helt specielt.

- For mig er det her unikt og vedkommende design. De produkter, jeg er med til at sende på gaden, behøver ikke have mit navn på. Hvis jeg kan lave noget, der både giver noget til skaberen og giver merværdi til køberen, så er jeg glad, siger Majken Dahl Kastrup.

Selvstændig
Hun er nu i gang med sin kandidatuddannelse, og samtidig fortsætter hun arbejdet med Job- & Aktivitetscenterets værksteder, et samarbejde som hun håber at kunne føre videre, når hun er færdiguddannet.

- Jeg tror ikke, der vil være nok at lave for en designer til fuldtidsarbejde, men det ville være vildt spændende at kunne fortsætte projektet sideløbende med andet arbejde, siger Majken Dahl Kastrup.

Uanset om projektet bliver til en stilling, har projektleder Kamilla Massinen haft en meget positiv oplevelse med at have en designpraktikant fra KADK.

- Majken er vant til at arbejde selvstændigt og overholde aftaler. Hun byder ind og giver værdi og nye tanker, og hun laver også en masse arbejde selv. Det mener jeg er en stor ressource hos en praktikant, for som praktiksted kigger vi jo også på, hvilken gavn vi har af at investere tid i en praktikant, siger Kamilla Massinen.

Fakta om praktik
I praktikforløbet kommer KADK’s studerende og erhvervsliv tæt på hinanden. Viden og kompetencer udfordres over arbejdsbordet – og praktikken kan være med til at udvide ideen om, hvad en KADK-studerende bidrager med.