Prisregn over KADK ved Designer's Nest-konkurrencen

Dato
11.08.2016
Kategori
Uddannelse og studieliv

Talentkonkurrencen Designers Nest den 10. august blev en stor succes for KADK. Tre af Kunstakademiets Designskoles nyuddannede designere kunne tage hjem med en af de prestigefyldte priser, herunder den eftertragtede førstepræmie på 50.000 kroner. Præmierne blev traditionen tro overrakt af kronprinsesse Mary, som er protektor for Designers’ Nest.

Førstepræmien gik til Shila Gaonkar, som fik prisen for sit afgangsprojekt ”Accident”. I kollektionen, som også blev vist på tirsdagens Future of Fashion-modeshow på Børsen, undersøger og eksperimenterer hun med kvindelig perfektion og perversion og sprænger de gængse grænser for, hvordan køn kan klæde sig.

”Vinderens arbejde afspejler en udforskning af kønnene. Hun interesserer sig for at finde et tredje sted mellem ”kasser”, kroppe, normer og køn. Hun vil rykke grænserne for ”awkwardness” og perfektion,” sagde vært og dommer, Ane Lynge-Jorlén.

Shila Gaonkar: Accident

2. præmien gik til Julie Amalie Svensson for kollektionen "MISU MATCHI". Julie har undersøgt det unikke og særlige i en række genbrugsobjekter fra hverdagen. Ud fra en dekonstruktionsproces hvor hun har splittet genstandene ad og sat dem sammen på nye måder har Julie skabt en kollektion på 18 ”mismatchede” beklædningsdele.

Tobias Birk Nielsen fik en Special Price & Mention fra Eyes on Talents, en online-platform der forbinder talenter og brands. Tobias fik prisen for sin kollektion "Uniform of Great Hope", som han beskriver som en arktisk tidsrejse, der bl.a. er inspireret af et billede fra det krigshærgede Aleppo. 

Tobias Birk Nielsen: Uniform of Great Hope
Julie Amalie Svensson: MISU MATCHI. Foto: Dennis Morton

KADK’s designere sætter dagsordenen
Det fine resultat vækker glæde på KADK og hos fagleder for Designskolen, Mathilde Aggebo: ”Jeg er meget stolt af, at KADK vinder hele tre priser ved dette års Designers Nest-konkurrence. Det sætter kronen på værket for en meget stærk årgang modekandidater. Konkurrencen i feltet har været stor: Det faglige niveau på de skandinaviske designskoler er højt. Resultatet viser at KADK’s designkandidater er med til at sætte dagsordenen for fremtidens mode. Projekterne afspejler de mange forskellige samfundsudfordringer vi har, om det handler om at udforske kønsbegrebet i Shila Gaonkars overbevisende kollektion, eller om det er ressourceknaphed og at vi skal blive meget bedre til at genbruge vores materialer, som vi ser i Julie Amalie Svenssons projekt. Eller som Tobias Birk Nielsens der fik specialprisen ’Eyes on Talents’ for en gennemført kollektion, der tegner et dystopisk billede af en mulig fremtid.”

Designer's Nest
I alt 30 studerende fra skandinaviske designskoler deltog i konkurrencen. Deres kollektioner blev bedømt ud fra kreativitet, innovation, originalitet og potentialet til at få kommerciel succes. Juryen bestod af fem erfarne profiler fra den internationale modebranche:

  • Ane Lynge-Jorlén, Vært
  • Marisole Pastori, Senior Konsulent hos Eyes on Talents
  • Alice Pfeiffer, modejournalist, Le Monde samt bidragsyder til I-D og fransk Vogue
  • Anders Sølvsteen Thomsen, stylist og kreativ konsulent
  • Hitoshi Tajima, Direktør, UEDA College of Fashion