Saint-Gobain Award 2016

Dato
04.11.2016
Kategori
Uddannelse og studieliv

KADK løb med tre flotte priser da årets Saint-Gobain Award - Danmarks største priskonkurrence for nyuddannede arkitekter og arkitektstuderende -  blev uddelt ved en reception på Arkitektskolen Aarhus. Årets tema var innovativ bæredygtighed. 

Hvad er arkitektens innovative svar på samfundets ønske om bæredygtige indemiljøer? Det var spørgsmålet som 66 nyuddannede arkitekter fra Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus søgte at besvare med deres bidrag til konkurrencen 'Saint-Gobain 2016: Comfort and Architecture'.

Vinderen af Saint-Gobain Award 2016 blev Angus James Hardwick fra Arkitektskolen i Aarhus. Hardwick modtog en pris på 50.000 kr. med projektet 'Paradoxes of the Pellucid', en futuristisk svævende forskerbolig i tilknytning til et eksisterende museum i London, som dommerne roste for at være veldokumenteret, innovativt og helstøbt. 

De glade vindere og dommerkomitéen

Termisk park og frøbibliotek
2. præmien på 20.000 kr gik til Rasmus Bruun fra KADK for projektet 'Microclimatic habitats in search of atmospheric aesthetics'. I sit projekt har Rasmus Bruun skabt et frøbibliotek og en termisk park der samtidig fungerer som offentlig rekreativ grøn oase for byens beboere. Forslaget kombinerer mikroklimatiske krav med en æstetisk ambition om et nyt, rekreativt område langs et efterladt industrikvarter i Berlin. 

Dommerkomitéen "... roser forslaget for at være et meget konkret og realiserbart bud på det moderne samfunds behov for bæredygtige arkitektoniske miljøer og ser gode muligheder i at videreudvikle dele af konceptet i forbindelse med andre bygningstypologier som eksempelvis boliger."

Lunere luft i det offentlige rum
3. præmien på 5.000 kr gik til Lyn Poon fra KADK for projektet 'Thermal [Mass] Customisation'. Lyn Poon har i sit afgangsprojekt forsket i hvordan man kan styre og anvende termisk energi i det offentlige rum ved hjælp af et varmeledningssystem over og under jorden - og måske give os lunere luft og mildere dage med i købet.

Dommerkomitéen sagde bl.a.: "Forslaget har været med til at udvide Saint-Gobains forestilling om miljøer med særlig vægt på indendørs komfort og roses for evnen til at tolke konkurrencens tema i en helt ny retning."

Der blev også uddelt to Upcoming Bachelor Prize til to bachelorprojekter: Den ene gik til Frederik Kastrup Østerberg og Adrian Hildrum fra Kunstakademiets Arkitektskole, den anden gik til Hanna Højgaard Molden fra Arkitektskolen Aarhus.