Specialdesignet sommerpavillon på Refshaleøen

Dato
17.06.2014
Kategori
Uddannelse og studieliv

Siden februar har en gruppe studerende fra KD Keramisk Design, KADK Bornholm og KA afd. 11 arbejdet med at designe og senere producere flisebeklædning i beton og keramik til en pavillon.

Grundkonceptet bestående af tre fritstående elementer, en væg, en bar og et rundt siddepodium er tegnet af de tre unge arkitekter bag Klink-bloggen (www.cargocollective.com/klink),  Morten Rune Engel, Mark Vonsild og Rune Bundgaard Jørgensen. De studerende har fået udfordringen at lave flisebeklædning til pavillonen, der ligger på Refshalevej 147.

De studerende har arbejdet i små grupper med hver deres element, ud fra en fælles overordnet idé for helheden. Vandets nærhed og lysets skiftende karakter på stedet har været det naturlige idémæssige udgangspunkt, som de studerende har valgt at arbejde med i en geometrisk baseret bearbejdning. Udfordringen har bestået i at skulle forholde sig til det enkelte elements meget konkrete form og ud fra den skabe en poetisk, skulpturel  helhed, der også tilbyder sig funktionelt til de mange, der arbejder i området.

De studerende er Johanne Frederiksen, Inesa Malafej, Chun Him Choi, Beth Johnson, Emma Louise Payne, Mengmeng Zou, Josefine Kjær Arrildt og Tine Austen Petersen.

Sponsorater
Refshaleøen Holding, Aalborg Portland, Wienerberger Tegl, Cerama, ITW byg, Sika, Klink og Newcastle Brown Ale.