Studerende bygger bro til branchen

Dato
15.01.2016
Kategori
Samarbejde og erhverv

Designstuderende Mathias Hejgaard Wiik har vundet anerkendelse ved et talentudviklingsprogram. Talentprogrammet er et initiativ som Møbelfaggruppen under Innovationsnetværket Livsstil, Bolig og Beklædning har taget for at skabe kontakt mellem studerende og de førende danske møbelvirksomheder.

Diana C. Mot, Mathias H. Wiik, Christian Kau, Julie D. Andersen Foto: Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning

Sådan ser fire studerende ud, der lige har vundet en designkonkurrence efter lang tids arbejde. Sofaen er resultatet af et samarbejde mellem de studerende og møbelvirksomheden Andersen Furniture.

Programmet har samlet 16 udvalgte studerende fra KADK, VIA, AAA og DSKD. De studerende blev opdelt i fire grupper, der blev matchet med hver deres virksomhed og har skulle skabe et produkt, der konkurrerede om talentprisen. Ud over Andersen Furniture deltog også BoConcept, Frandsen Group og Carl Hansen & Søn.

En af vinderne i gruppen er Mathias Hejgaard Wiik, der er på sidste del af kandidatprogrammet Møbel, og han er begejstret for mødet med Andersen Furniture.

- Jeg har fået et mere indgående blik i, hvordan virksomheden fungerer og arbejder sammen med designeren. Det har været lærerigt at være til møder og fremlægge vores designoplæg for en rigtig virksomhed og høre deres tanker om vores ideer, og opleve, at de i virkeligheden var meget åbne over for det, vi kom med, fortæller Mathias Hejgaard Wiik. 

Talentprogrammet sikrer udvikling i møbelbranchen
Institutleder Mathilde Aggebo er også meget begejstret for projektet. Ud over at være Institutleder for Institut for Bygningskunst og Design er hun også formand for Møbelfaggruppen, der står for initiativet:

- Talentprogrammet er et rigtigt godt eksempel på, hvordan uddannelserne og erhvervet kan lære af hinanden og arbejde godt sammen i fremtiden. Vi har forskellige opgaver, men vi har også et fælles mål. At sikre udvikling af den danske møbelbranche. Både de fire partnerskoler og de deltagende virksomheder kunne ikke få armene ned ved det event, hvor Mathias og hans gruppe blev kåret som vinder. Virksomhederne fortalte, at de havde lært en hel masse om, hvad det er for kompetencer, nutidens designkandidater kommer med. Og de var meget tilfredse og positivt overraskede. De glæder sig til, at Mathias og hans medstuderende bliver færdige med deres uddannelser og er klar til at komme ud og være med til at udvikle branchen, siger Mathilde Aggebo. 

Projektet er arrangeret af Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning i samarbejde med KADK, Arkitektskolen Aarhus, Designskolen Kolding og Via design.

Vinderne: Christian Kau fra Designskolen Kolding, Diana Claudia Mot fra VIA Design, Julie Dam Andersen fra Arkitektskolen Aarhus, Mathias Hejgaard Wiik fra Kunstakademiets Designskole.