Studerende fra KADK samarbejder med Filmskolen om afgangsfilm

Dato
19.06.2017
Kategori
Uddannelse og studieliv

Studerende fra kandidatprogrammet Production Design bliver ofte involveret i arbejdet med årets afgangsfilm fra Den Danske Filmskole. I år har to af filmene production designere fra KADK.

 Samarbejdet mellem de studerende fra KADK og Den Danske Filmskole har betydning på flere niveauer, siger programansvarlig for Production Design på KADK, Jakob Ion Wille:

"At forstille sig en film uden design er næsten at forstille sig en usynlig film. For designere er den læring der findes i at realisere film, dokumentar, spil og animationsproduktioner uvurderlig. Desuden opstår der venskaber og skabes netværk af stor betydning for fremtiden uden for skolerne. For filmen betyder det at have production design, at den løftes visuelt og udfoldes i et sammenhængende eller udfordrende univers”. 

I år har to af afgangsfilmene fra Filmskolen deltagelse af production design-studerende fra KADK. Kirstine Auener og Amalie Skovhus, begge kandidatstuderende, har været production designere på filmen ”Om en måned” – en eksperimentel film om hvad der kan ske, når rutiner opløses og vanlige autoriteter forsvinder.

 

Silje Aune Dammen, snarlig afgænger, er production designer på afgangsfilmen ”Lille Danser”, et historisk kostumedrama, der udspiller sig på en balletskole ved århundredskiftet. Silje er desuden tilknyttet Lars von Triers kommende film.

 

KADK og Den Danske Filmskole har gennem tiden også samarbejdet om andre projekter med production design som omdrejningspunkt:

”Det handler både om øvelser i at udvikle visuelle koncepter til fx tv-serier og scenografier til filmstudier, men også om fuldt ud realiseret production design til film, animation og spilproduktion”, fortæller Jakob Ion Wille.