Studielektor Frans Drewniak får legat fra Statens Kunstfond

Dato
13.04.2018
Kategori
Forskning og innovation

Frans Drewniak, studielektor ved Institut for Bygningskunst og Teknologi, og programansvarlig for kandidatprogrammet Bosætning, Økologi og Tektonik, har fået et af de eftertragtede treårige arbejdslegater fra Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur.

Tegnestuen bauen ved Frans Drewniak, samt tegnestuerne Urland og Lenschow & Pihlmann har hver især har modtaget et arbejdslegat på 500.000 kroner. 

Med et stort arbejdslegat håber Statens Kunstfond at give modtagerne mulighed for at sætte ekstra skub i karrieren:

“Den bedste støtte vi kan give årets tre hovedmodtagere, er et substantielt engangsbeløb," siger formand for Legat- og Projekstøtteudvalget for Arkitektur Ellen Braae. "Det vil give tegnestuerne mulighed for at sætte store projekter i gang og få lavet prototyper og andet, der rækker ud over deres egen arbejdstid. Og det kan meget vel blive afgørende for arkitekturens udvikling." 

Tegnestuen bauen v. Frans Drewniak modtager får legatet for deres fokus på at eksperimentere i en tid, hvor arkitektfaget er udsat for en voksende kommercialisering som i mange tilfælde udelukker eksperimenter, hvis formål ellers kunne være at undgå det forudsigeliges dominans og tillade overraskelsen.

 

Projektstøtteudvalget ser frem til at se, hvordan Frans Drewniaks tegnestuelaboratorium kan bidrage til byggeriets praksis. 

 

'Public Air' (2015). Udstilling ved Frans Drewniak og Philippe Rahm