To ud af ti finalister i International VELUX Award er fra KADK

Dato
19.08.2016
Kategori
Uddannelse og studieliv

To vinderprojekter i begge kategorier af konkurrencen International Daylight Award - "Daylight investigations" og "Daylight in Buildings" - er udarbejdet af arkitektstuderende ved KADK. Begge vinderprojekter går videre til finalen i Berlin. 

Eskild Schack Pedersen, nyuddannet arkitekt fra kandidatprogrammet 'Settlement, Ecology & Tectonics' og Nicholas Shurey, arkitektstuderende på kandidatprogrammet 'Arkitektonisk Belysningsdesign', har vundet den vesteuropæiske del af International VELUX Award, en konkurrence for arkitektstuderende fra hele verden. De regionale vindere går videre til finalen i Berlin, som bliver afgjort til november. 

Dagslys - en evig energikilde
International VELUX Award udfordrer og opmuntrer studerende til at udforske temaet dagslys, og giver samtidig en dybere forståelse for den evigt relevante energikilde. Konkurrencen går efter at fremhæve de projekter, der afspejler privilegiet ved at være en nysgerrig studerende, som har evnen og viljen til at tænke ud af boksen – og som samtidig inddrager det sociale, sociologiske og miljømæssige potentiale, som dagslys besidder.

To vinderprojekter i finalen
Eskild Schack Pedersen har vundet i kategorien ”Daylight in Buildings” for sit afgangsprojekt ”Trosneutralt Ceremonirum”, hvor han har arbejdet med lyset som arkitektonisk virkemiddel og stemningsgiver i et rum til trosneutrale ritualer. 

 

Eskild Schack Pedersen: Trosneutralt Ceremonirum

Nicholas Shurey har vundet i kategorien "Daylight investigations" for projektet ”Hammershøi's Grammar - A study of an artist’s perception and representation of Nordic light”, hvor han har undersøgt og eksperimenteret med maleren Hammershøis brug af det nordiske lys. 

Nicholas Shurey: Hammershøi's Grammar - A study of an artist’s perception and representation of Nordic light

Nicholas Shurey, Eskild Schack Pedersen og de otte andre regionale vindere bliver inviteret til World Architecture Festival i Berlin i november, hvor de endelige vindere kåres. 

En international jury med en bred tilgang til arkitektur
De ti regionale vinderprojekter blev udvalgt anonymt blandt næsten 600 konkurrencebidrag fra 57 lande af en international jury, der består af anerkendte arkitekter, der repræsenterer forskellige kulturelle baggrunde, nationaliteter og tilgange til arkitektur:

  • Omar Gandhi (CA), Omar Gandhi Architects
  • Christine Murray (UK), Architectural Review
  • Zbigniew Reszka (PL), ARCHDECO architecture
  • Francesco Veenstra (NL), Mecanoo
  • Per Arnold Andersen (DK), VELUX Group