Om biblioteket

KADK Biblioteket er Danmarks største bibliotek for arkitektur, design, konservering og scenekunst. Vi er et offentligt forsknings- og uddannelsesbibliotek med adgang for alle.

1/4
KADK Biblioteket, Danneskiold-Samsøes Alle 50, 1434 K.
KADK Biblioteket, Danneskiold-Samsøes Alle 50, 1434 K.
KADK Biblioteket, Danneskiold-Samsøes Alle 50, 1434 K.
KADK Biblioteket, Danneskiold-Samsøes Alle 50, 1434 K.

KADK Biblioteket er del af Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK). Biblioteket understøtter KADKs uddannelser og forskning. Derudover driver KADK Biblioteket biblioteksvirksomhed for Den Danske Scenekunstskole.

KADK Biblioteket er resultat af en fusion mellem Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek (KASB), Danmarks Designskoles Bibliotek og Konserveringsfagligt Videncenter (KVIC). Fusionen fandt sted i 2011.

KADK Biblioteket har til huse i den tidligere klejnsmedje på Holmen, hvor flådens skibe før i tiden blev repareret og vedligeholdt. Bygningen er især kendetegnet ved sit store rytterovenlys, der indefra giver udsigt til himlen og kaster et særligt lys ned i bibliotekssalen. Specielt til dette rum har Sophia Kalkau skabt kunstværket ’Månens kvadratur’, der svæver på væggen et godt stykke over øjenhøjde.

1/4
KADK biblioteket
KADK Biblioteket
KADK Biblioteket. Udsmykning af Jacob S. Bang
KADK Biblioteket. Bagest MÅNENS KVADRATUR af Sophia Kalkau

Klejnsmedjen blev opført i 1918-19 ved arkitekt Olaf Schmidth og ingeniørfirmaet Christiani & Nielsen. I 1998-99 rykkede Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek (KASB) ind i bygningen, der i 1997 var blevet  restaureret og ombygget af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
I 2016-17 stod Rønnow Arkitekter for en omfattende tagrenovering af biblioteket, der i dag dækker de fire fagområder: Arkitektur, design, konservering og scenekunst.

Kontakt os

Kort om Biblioteket

Adresse
KADK Biblioteket for Arkitektur, Design, Konservering & Scenekunst
Danneskiold-Samsøes Allé 50
DK 1434 København K
4170 1700
bibliotek@kadk.dk
Find vej

Åbningstider
Mandag - Fredag09:00 - 19:00