Bachelorprogram

Industriel Design og Keramisk Form

Kort om Industriel Design og Keramisk Form

Industriel design handler om de ting, vi omgiver os med. Mobiltelefoner, gafler, mejetærskere, cykler, høreapparater, cirkulationspumper, elguitarer, æggebægre, barnevogne, bulldozere. De fleste objekter, vi møder i hverdagen, har på et afgørende tidspunkt i deres udviklingsproces været i hænderne på en industriel designer.

Den industrielle designer giver objekterne form. I designprocessen omsættes en række modstridende krav - æstetiske, funktionsmæssige, tekniske, semantiske, markedsmæssige og økonomiske - til et produkt med en afklaret form, der egner sig til industriel produktion. Det er denne holistiske proces, som sætter os i stand til at frembringe smukke og velfungerende kommercielle produkter gennem en syntese af viden fra vidt forskellige fagområder og praktisk anvendelse af den industrielle designers fagspecifikke værktøjer, der udgør rygraden i studiet på Bachelorprogrammet for Industriel Design og Keramisk Form.

Det keramiske fagområde tilbyder en udvidelse af den industrielle designers kompetencer med sin eksperimenterende, sanselige og materialenære tilgang til formgivningsarbejdet.

Følg os på Instagram

Genveje