Alga Chair

Navn
Pernille Løgstrup Iversen
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Arkitektskolen
Program
Møbel & Objekt
År
2019

Vi har i mange år levet uden at tage højde for fremtidens miljømæssige konsekvenser. Vi har udvundet råstoffer, fremstillet produkter og brugt dem for derefter at smide dem ud. I dag er det tydeligt at se, hvordan dette har haft en negativ effekt på verdensmiljøet, hvorfor det er blevet enormt attraktivt bl.a. at genanvende materialer, at mindske brugen af skadelige indholdsstoffer og at tænke over levetiden på et møbel. 

     Men kigger man på tidens designs af lænestole, er de dog stadig typisk overpolstrede med giftig skum og lim, og mange af os er ikke klar over, hvor giftige de møbler, vi sidder i til daglig, egentlig er. Min vision for dette projekt har derfor været, at lave et polstermøbel, som tager højde for miljøet og menneskets sundhed gennem bæredygtige materialer og et bæredygtigt design. 

     

 

Alga Chair er designet ud fra ideen om at bruge ålegræs som polstermateriale, hvor et klassisk stel står i kontrast til en organisk hynde. Stolen giver mulighed for rotation pga. sit ene arm-/ryglæn. Alga Chair har derfor flere retninger, og åbner op for, at man kan sidde i den på flere forskellige måder og samtale. Den modulære form gør det oplagt at arbejde med møblet alene, som téte a téte og som sofa.

I 2017-19 satser KADK på FN’s verdensmål
Det afspejler sig i forskning, undervisning og afgangsprojekter. Dette projekt har forholdt sig til følgende FN-mål:
No poverty (1)
Zero hunger (2)
Good health and well-being (3)
Clean water and sanitation (6)
Affordable and clean energy (7)
Responsible consumption and production (12)
Climate action (13)
Life below water (14)
Life on land (15)