Building from the Post-Apocalyptic Landscape

Navn
Yang Yang
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Arkitektskolen
Program
Political Architecture: Critical Sustainability
År
2016

This is a site-specific project rooted in a field trip to the north-east coast of Japan, where the 2011 tsunami left great damages. The architectural proposal is situated in a unique post-apocalyptic landscape where most of the man-made structures had been flooded away by the tsunami. I looked for an alternative way of re-inhabitation, building with the local materials produced by the post-apocalyptic land. Inspired by the Japanese Shinto cult signs built in remote villages for festival celebration, the project developed special spatial and tectonic qualities. Also as an experiment of how contemporary people could build with primitive materials, the project is built for as well as built by the estimated people who come to cultivate their little vegetable plantation on this wasteland. The project consists a landscape design and three architecture designs – a Noh theatre, a bamboo pavilion and a prototype workshop. As making this proposal, I expected the project to oscillate among the infinitive co-evolution of landscape formation, material exploration, architecture design and building technique over time. 

Programme

Vertical, Monumental, Breaking the Horizon
Horizontal, Territory Claimer
Reversing Building Materials and Building Techniques, Space Made of Rope
Landscape Plan
Landscape Section
Noh Theatre Axonometric
Bamboo Pavilion Section
Bamboo Pavilion and Prototype Workshop Exploded Axonometric
1/3
Noh Theatre
Bamboo Pavilion
Prototype Workshop
1/6
Year 0, Earthwork Formation
Year 1
Year 3, Noh Theatre
Year 5, Bamboo Pavilion
Year 10, Farmer's Kitchen and Dining
Year 20, Prototype Workshop

Shinto Cult Sign Reconstruction Booklet