The dayligt influence on human being

Navn
Amanda Søes Madsen
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Designskolen
Program
Spatial Design
År
2018

 

Nærværende projekt omhandler fokusering på daginstitutionernes mangel på godt og effektiv lys - lys der kan være med til, at øge børns trivsel og kreativitet. Lys er et virkningsfuldt medie til styring af stemning og adfærd, og for institutioner er det en særlig god mulighed for at skabe merværdi. 

Jeg har i den forbindelse, designet en pavillion tilknyttet til børnehuset på Louisiana Museum, der sætter fokus på barnets møde med lyset. En rumlig lysinstallation, der viser forskellige lysprincipper, som kan overføres til hvordan vi kan skabe lys i daginstitutioner?

Lysinstallationen skal inspirerer til, at bruge lyset på en mere levende og inspirerende måde, hvor barnet kan udfolde sig kreativt og styrke hele læringsprocessen ved, at eksperimenterer og intergerer i det rumlige univers af lys.

I lyspavillionen, har jeg designet tre sansestimmulerende rum, hvor det har været vigtigt for mig, at arbejde med lyset, så det ikke opfordrer til en bestemt leg, men som kan understøtte mange forskellige lege. Sanselige rum der imødekommer børnenes skabeevne og fantasi.

 

Jeg har arbejdet med det faktum, hvad lyset gør ved børnene og hvordan jeg kunne bruge lyset som redskab til, at skabe en sanselig oplevelse for børn, der ved, at eksperimenterer og interagerer i lyset, kan udforske farvespektret eller gå på opdagelse, i lysets refleksioner og opfinde refleksionskoder for, at kommunikere med andre børn. 

I 2017-19 satser KADK på FN’s verdensmål
Det afspejler sig i forskning, undervisning og afgangsprojekter. Dette projekt har forholdt sig til følgende FN-mål:
Good health and well-being (3)
Quality education (4)