En kompakt rummelighed

Navn
Ditte Louise Larsen
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Arkitektskolen
Program
Møbel & Objekt
År
2017

Projektet handler om at skabe det meste ud af det mindste. Udgangspunktet er entreen og indgangssituationen i storbyens lejligheder. En stigende urbanisering har skabt begrænset med plads. Små og funktionelle lejligheder hvor hver en kvadratmeter udnyttes effektivt bliver en naturlig løsning heraf. Nye måder at leve og bo på forandre kravene til de møbler vi omgiver os med. Derfor har vi valgt at skabe fleksible og funktionelle møbler, som bidrager til en følelse af rummelighed selv hvor pladsen er trang. 

En stigende urbanisering har skabt begrænset med plads og det stiller nye krav til de møbler vi omgiver os med.

Entreen er et rum som skal kunne opbevare en hel del forskellige genstande. Alt fra overtøj til sko, taskeraccessoires mmDet er samtidig en sluse og  passagevej ind til de andre rum i hjemmetDet er det første man ser når man kommer hjem, eller får gæster  besøgDet bør derfor være et  indbydendemen samtidig velorganiseret og funktionelt 

 En kompakt entre er derfor en udfordring at holde ordentlig og er som oftest et overset rum hvad angår indretningen. Rummet fremstår hurtigt primitivt og kaotisk. Hvilket kan medføre et ubevidst stress moment i hverdagen. De nuværende løsninger på markedet som eksempelvis diverse kroge, stumtjenere og stativer mfl. Er af åben karakter og den type designforslag drukner ganske enkelt i hverdagens virkelighed og genstande.  

 

 

Fotoregistrering af den kompakte entre, som hurtigt fremstår rodet og uorganiseret, hvilket også forstyrre de tilstødende rum.

Vi har  baggrund af vores research og analyse udviklet en ny type af opbevaringsmøbler til entreensom er af mere lukket karakter. Der naturligt skjuler hverdagens genstande og dermed skaber ro, samt orden i entreen, hvilket vil lette en travl hverdag 

Hovedløsningen er vores skab som tager minimal plads. Vi har designet dørenes bevægelse i et let svingder gør at skabet fylder det samme, uanset om det er  lukket eller åbentDette er en stor fordel I et lille rumNår skabet er lukket skjuler det af for overtøj mm. Og måden det åbnes på er ubesværet. Designet giver desuden mulighed for at organiserog tilpasse det til brugerens individuelle behov.       Skabet har en perforeret bagskærmhvor funktioner som kroge, skoreol, hattehylde med bøjlestang, nemt kan placeres, for mange forskellige indretninger.

Mulighed for let organisering af overtøj, accessories og sko.
Et view fra stuen. Skabet afskærmer og danner ro i hjemmet.
Taskebord og skammel.

Som tillæg til skabet har vi designet en lille skammel, som har en rundet top med en skuffe under, hvor der er plads til diverse praktiske genstande, som bør gemmes væk, f.eks. hundesnorfnugrulleskomidler mmSkamlen har afskærmning  siderne, men er åben fortilsåledes at man nemt kan parkere et par sko under.   

 Vhar desuden udviklet et taskemøbel, der med fordel kan hænges op lige indenfor hoveddøren. Designet har en bakketophvor man kan komme af med diverse småting som nøgleriPhonesolbriller mm. Under bakken er en "kurv" hvor tasken kan sættes ind. På den måde får tasken en ny fast plads på væggen og er klar til brug i hverdagen, med en nem adgang fra de åbne sider.  

I 2017-19 satser KADK på FN’s verdensmål
Det afspejler sig i forskning, undervisning og afgangsprojekter. Dette projekt har forholdt sig til følgende FN-mål:
Responsible consumption and production (12)