Gullfoss besøgscenter

Navn
Elisabet Hugrún Georgsdóttir
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Arkitektskolen
Program
Arkitektur, Rum & Tid
År
2015

Projektets omdrejningspunkt er udviklingen af et nyt besøgscenter ved vandfaldet Gullfoss i Island. Gullfoss er en af Islands mest populære turistdestinationer og projektet iscenesætter mødet mellem en stor folkemængde og naturen. I projektet undersøges hvilken slags arkitektur der kan opstå hvor der er ikke nogen form for bygningsmæssig kontekst, hvor der udelukkende er naturen at forholde sig til, landskabet og stedets historiske og symbolske betydning.

Med særlig fokus på morfologien og topologien, og med henvisning i fænomenologien, blev der udviklet selvstændigt tegningsmateriale. Besøgscenteret blev udformet i mødet mellem tegningsmaterialet, sitet og rumprogrammet, for at skabe en helt stedspecifik bygning, der styrker helhedsoplevelsen af området.

  

 

Landskabet som inspiration: Smeltevandets fletning - Elven - Kløften - Vendingen - Vandfaldet
Tegningsmetode
Udvikling af tegningsmateriale
Studier i tegning og model
SIteplan
Plan 0 - Plan 1
GENNEMSKÅRET/FLETNINGEN - INDKIG TIL RESTAURANTEN TIL HØJRE OG UDSTILLINGSLOKALET TIL VENSTRE
GENNEMSKÅRET/ FLETNINGEN - INDKIG TIL BUTIKKEN TIL VENSTRE, UDSTILLINGSLOKALET FOR MIDTEN, OG TRAPPEN TIL HØJRE
FLETNING AF FORSKELLIGE RUM - UDSIGT FRA MULTIFUNKTIONSRUMMET TIL RESTAURANTEN OG TERRASSEN. AUDITORIET I BAGGRUNDEN
Nord facade
Syd facade
Bygningen i landskabet