KUNSTPAUSEN - Formidlingsdesign til Aros Kunstmuseum

Navn
Josefine Herløw
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Designskolen
År
2016

 

Kunstpausen, er skabt med afsæt i Aros’ Kunstmuseums vision om en ny formidlingsplatform. Designprojekts intension er at skabe de rumlige rammer for fusionen mellem "forsamlingshus" og "museum". Gennem Kunstpausen introducerer jeg en ny typologi, der med afsæt i en fri, demokratisk tankegang efterstræber at skabe indbydende omgivelser for såvel den besøgende som den forbipasserende. Kunstpausen er designet ud fra ønsket om at tilgængeliggøre og udfordre den vante museumsoplevelse gennem fordybelse, oplevelse og deltagelse.

Således er Kunstpausen mit bud på Aros’ nye formidlingsplatform. Kunstpausen efterstræber at være rumlig katalysator, der har til formål at skabe et nuanceret bud på forsamling og ophold i museet.

Projektet er udviklet gennem dialog og vidensdeling med Formidlingsgruppen på Aros.

 

 


”Aros er ikke et museum for noget, men et museum for nogle”
Formidlingsafdelling Aros, vision.

VISUALISERINGER, DE 6 FUNKTIONER

1/6
GARDEROBE
FORSAMLINGSKØKKEN
UDSTILLINGSOMRÅDE
STUDIEPLADSER
FORDYBELSESPLADSER
KUNSTNERPLADSER

"Arbejdet med transformationen af niveau 3, er på mange måder et resultat af samfundets udvikling, og et udtryk for at vi som samfund bliver nød til at redefinerer den vante opfattelse af et kunstmuseum. Kravene og behovet er idag et helt andet, en for blot 10 år siden." Designrapport, Josefine Herløw

TEGNINGSMATERIALE

1/5
SITUATIONSPLAN AROS
DISPOSITIONSPLAN NIVEAU 3
PLAN NIVEAU 3
SNIT
SNIT, RELATIONEN MELLEM UDE OG INDE