Timerne

Navn
Bine Jo Mortensen
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Designskolen
År
2015

Afgangsprojektet 'Timerne' fokusere på individet, udnyttelsen af tid og livets valg. 

Jeg har taget udgangspunkt i Michael Cunninghams Pulitzer vindende novelle 'Timerne' (2000) som fokusere på samfund, individ, forgængelighed og tid. Om at se tilbage på livet, på de valg man foretaget og på kærlighed. Novellen behandler disse emner gennem beskrivelsen af en enkelt dag i tre kvinders liv i henholdsvis 1923,1949 0g 1998. Jeg har udvalgt nogle melankolske og anspændte situationer fra de tre kvinders dag. Jeg har herfra udviklet tre objekter som en kontrast til disse tre svære situationer, da jeg som illustrator altid har arbejdet med at udvikle det to dimensionelle billede til tre dimensionelle flader og platforme. De tre objekter skal indikere optimisme, sanselighed og livsduelighed samt være udarbejdet i materialer, metoder og håndværksmæssige fagområder som jeg (næsten) ikke har prøvet før. 

Projektet viser en rummelig oplevelse ved tre rammer, hvori der i to af rammerne, hænger en kimono samt et spejl. På gulvet, der forestiller en swimmingpool, står der en ottoman. Projekter er skabt udfra illustrationer der både har bestemt formen på objekterne samt det visuelle univers. Alle delene skal tilsammen få beskueren til at reflektere over hvordan vi som senmoderne mennesker udnytter tiden. 

Problemformulering

Hvordan kan jeg, med udgangspunkt i Michael Cunninghams novelle Timerne, udvikle en rummelig oplevelse ved tre objekter, der indikerer optimisme, sanselighed og livsduelighed og dermed få beskueren til at reflektere over udnyttelsen af tid?

 

OBJEKTERNE  

1. Kimono udfra Virginia Woolf 1923. At give Virginia Woolf mere styrke, ynde og sensualitet til at foretrække sit kreative talent fremfor at være husholderske. 

2. Spejl ufra Laura Brown 1949. At få Laura til at se sine drømme istedet for at se sine dæmoner. Derfor skal spejlet forestille en drømmefanger.

3. Ottoman udfra Clarissa Vaughan 1998. At Clarissa skal se 360 grader ud over sit liv og ikke være fastlåst i et øjeblik for 30 år siden.  

Installationen
Kimono
Spejl
Ottoman