Ny Kanonudstilling på Tøjhusmuseet

Navn
Stephanie Brun Svensson
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Arkitektskolen
Program
Skrift & Wayfinding
År
2016

Dette projekt er lavet med udgangspunkt i Tøjhusmuseets nuværende fremvisning af deres kanonsamling og dennes placering i Kanonhallen på Slotsholmen.

- Projektet byder på en udvidelse af det nuværende udstillingsareal med formidling i Tøjhusgården, som skal iscenesætte Tøjhusets historie og fortællingen om Christian d. 4.'s krigshavn.

Udstillingen i Kanonhallen omfatter en ny indretning og opstilling af kanonerne, ny belysning, ny kuratering og ny skiltning.

Formidlingen fokuseres omkring fortællingen af de historier, der findes om kanonerne. Måden hvorpå disse historier formidles, varieres gennem udstillingen og selvom, at der er tale om én stor udstilling, er den inddelt i forskellige rumlige forløb, som oplevelsesmæssigt har forskelligt at byde på.

- mens der samtidig gennem hele udstillingsforløbet er bevaret en respekt for det fantastiske rum, som Kanonhallen udgør.

 

Det er Nationalmuseets (bl.a. Tøjhusmuseet) ønske at gøre sine rige samlinger stadig mere tilgængelige, således at de danner et inspirerende udgangspunkt for forskning, undervisning, forståelse og tolkning af kulturhistorien.

Plantegning - Udstillingen i Kanonhallen
Kanon nr. 1047 - fortæller historierne om en luftværnskanon, 2. verdenskrig og en Krovært på Fanø
Kanon nr. 141 - fortæller historierne om Niels Juel, Den Skånske Krig og skibet Christianus Quintus
Modelfotos - Kanonhallen 1:100
Historie-skilte er placeret ved de kanoner, som har historier at fortælle, mens der står små skilte ved de kanoner, som ikke har. Placeringsmodeller står på kvadratiske modelopsatser, mens mandshøje silhuetter er placeret ved de kanoner, som har øjenvidneberetninger at fortælle. Udstillingens nye bænke er af mørkt røget eg og udført i samme formsprog som skiltene.

Historierne kan læses eller høres i udstillingens App. I menuen nederst kan man gå på opdagelse blandt kanonernes forskellige historietyper. Teknik historien, Krigshistorien, Placeringshistorien og den personlige historie (øjenvidneberetning)

Børneguide til udstillingens yngste gæster.

Reklamemateriale og billetter