Pneuma - Et Duftmuseum

Navn
Camilla Stig Christensen
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Arkitektskolen
Program
Skrift & Wayfinding
År
2016
Visualisering - Ankomst

Vi bærer alle rundt på et personligt duft kartotek, der er med til at stimulere vore erindringer. Med ét tegner næsen sit billede og fører os tilbage til en specifik situation, som måske har ligget hengemt i flere år. Dette er et tværfagligt projekt udviklet af Michaela Pihl Olsen og Camilla Stig.

Vores afgangsprojekt er et visionært bud på et helhedsorienteret koncept, der forbinder arkitektur, udstilling og grafisk design med en grundlæggende indsigt i, hvad lugtesansen er for en størrelse. Det er en sans, der er altafgørende for vores overlevelse og en af de vigtigste budbringere i vores liv. Lugteindtryk kan huskes og har indflydelse på tankevirksomhed, følelser og regulatoriske hjernefunktioner. Ved særlige tilfælde bringer lugte os direkte tilbage til et specifikt minde, som for en kort stund tager os ud af nuet og ind i en reminiscens. Netop denne rejse og flygtighed har været grundlaget for hele den rumlige og grafiske udfoldelse. Arkitekturens format er en oppustelig, uafhængig enhed, der rejser verdenen rundt med forskellige budskaber og udstillinger. Med ét kan den pakkes væk og efterlader sig ingen synlige spor - som en direkte reference til lugteindtryks adfærd.

 

Projektet tager udgangspunkt i en at kuratere den første udstilling, ved navn 1 Molecule. Åbningsudstillingen skal være den mest intense og simple form af en duftoplevelse; det rene molekyle. Alt er skåret ind til benet, og det handler om at opløse rum, tid og sted. 

1/3
Visualisering - Interiør påvirket af kontekst
Visualisering - Translucent PVC mønster og ankomstsituation
Visualisering - Upåvirket form

"A particular smell makes us unknowingly re-enter a space completely forgotten by the retinal memory; the nostrils awaken a forgotten image, and we are enticed to enter a vivid daydream. The nose makes the eyes remember." 

Juhani Pallasmaa, ‘The Eyes of The Skin.

1/7
Situationsplan - Påvirket form
Opstalt - Påvirket form
Opstalt - Påvirket form
Plan - Upåvirket form
Snit/Opstalt - Upåvirket form
Situationsmodeller i Tokyo, Berlin, Paris og New York
Modelfoto
Udstillingsplakat
1/8
Logo
Billedstil og farvepalette
Stationary
Stationary
Responsivt webdesign - Landingpage
Responsivt webdesign
Opstalt - Grafik på facade og i rum
Facadeskilt