Vi bruger cookies

Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering bruger cookies til at skabe en bedre brugeroplevelse, til at interagere med sociale platforme og til anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.

Cookies fra sociale medier gør det muligt for os at interagere med velkendte sociale mediers platforme og indhold. Formålet kan være statistik eller marketing.
Nødvendig for at afspille YouTube vidoer. Benyttes til marketing, statistik og personalisering.
Nødvendig for at afspille Vimeo videoer
Præference cookies gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde hjemmesiden ser ud eller opfører sig på. F.eks. dit foretrukne sprog, eller den region, du befinder dig i.
Bruges til grafiske elementers tilstand

Stedets Potentiale

Navn
Iris Osk Laxdal
Uddannelsesgrad
Kandidat
Fagområde
Arkitektur
Program
Bosætning, Økologi og Tektonik
Institut
Bygningskunst og Teknologi
År
2015

 Opgaven tager udgangspunkt i fraflytningsproblematikken der præger udkantsområder i Island. Den giver bud på en bygning der benytter stedets særlige potentialer og ressourcer til at aktivere et udkantsområde på Vestfjordene.

Reykjanes har dybe historiske rødder og er rigt på geotermisk energi og ren natur. Der har en lille virksomhed taget op en gammel produktionsmetode til fremstilling af havsalt, et saltsyderi som bruger geotermisk varme til fremstilling af flagesalt fra havvand. Grundet stor efterspørgsel på flagesalten har virksomheden nu brug for større faciliteter og plads til at tage imod de besøgende som vil lære om produktionen, historien og saltet.

Opgaven vil indholde nye faciliteter til saltproduktion på Reykjanes og mindre natur oplevelser fordelt ude i naturen som skal skabe opmærksomhed omkring naturen, jordvarmen og saltets potentiale.

1/7
reykjanes på vestfjordene
saltsyderiet ved havet
Ankomst for besøgere langs en sti i gennem naturen
syderiet, hvor saltmagere høster saltet
Udsigt over området og forkogningen, første fasen i produktionen
Cafe & butik, hvor man kan købe og smage produktet
Dampstien, et forløb i gennem naturen hvor jordvarmen opleves