Transformation & addition af Forum København

Navn
Jens Bergelin
Uddannelsesgrad
Kandidat
Skole
Arkitektskolen
Program
Kulturarv, Transformation og Restaurering
År
2015
Transformation & addition af Forum København

Jeg har tilbageført 6-dagsløbs cykelbanen, som en del af den samlede arrangement pakke. Banen opføres i et nyt system, der let kan stilles op og tages ned imellem events.

Jeg har arbejdet med aksometrien fra Sankt Markus kirken igennem Julius Thomsens Plads, og koblet Forum på aksen, der dermed har været styrende for pladsens areal og inddeling.

Jeg har arbejdet med pladsen omkring Forum og selve Forum bygningen, som et samlet projekt. Helheden kommer til udtryk i belægningen der omkræser pladsen med Forum liggende i midteraksen. Transformationen af Forum tilbage mod den originale ovale form, giver området omkring et helt nye flow, samtidig med at Forum for et meget mere naturlige tilhørsforhold på pladsen.

Jeg har i mit projekt genfortolket de originale former i arkitekt Oscar Gundlach-Petersen’s tegning af Forum.

Jeg har åbnet stueplan op i gavlene, for at give et inviterende indblik i Forum, samtidig med at åbningen også giver meget mere dagslys i Forum. Lyset fra gavlene bliver forstærket af åbningen i taget, hvor facade dugen igen er representeret som automatisk solafskærmning på undersiden af glastaget.

Idag har Forum meget lidt lagerplads, og får transporteret deres materialer til diverse opbygninger til og fra et lager på Langeland. Dette er både tidsrøvende og økonomisk bekosteligt og reduceres ved at etablere en parkeringskælder under Julius Thomsens Plads, med lagerplads til Forum. Kælderen har været på tale flere gange i lokalplanerne og kommer til at afhjælpe trafik og parkeringsproblemer ved store events i Forum, og friholder de omkringliggende arealer for biler.

Stueplan har stadig alle mulighed for afholdelse af arrangementer, med tilføjelse af cykelbanen. Jeg har arbejdet med en simplificeret omdeling af servicekernerne som indeholder toiletter, trapper, elevatorer og flugtveje, for at give en lettere aflæseligt plan for de besøgende. 

1. sal er ligesom stueplan blevet åbnet op i gavlene med store glaspartier som er omsvøbt i en dug der giver et drømmende diffust lys, der forsvinder op i himlen. Indefra vil de små åbninger i dugen fungere som solafskræmning og give en masse dagslys.

1. sals plan rummer en masse muligheder som kontorer til DCU mod syd, kontor for ledelsen og den daglige drift af Forum over indgangen og lokaler for cykelklubberne i København til undervisning, bikefit og arrangementer. Lokalerne i gavlen mod metroen er let omskiftelig til alle typer af arrangementer. Letopstillige tribune systemer køres på plads hele vejen rundt på 1. sal, og kan let foldes frem og tilbage.